Do MŠK R. Sobota sa vrátili Vujoševič, Langa i Lupták

Miladin Vujoševič

Ofenzívu MŠK Rimavská Sobota posilnil Miladin Vujoševič. Na Gemer prišiel na hosťovanie z druholigového FK Dubnica nad Váhom. Dvadsaťšesťročný Čiernohorec už v Rimavskej Sobote pôsobil a počínal si veľmi úspešne. Farby MŠK hájil v jesennej časti sezóny 2017/2018 a v tretej lige Stred nastrieľal 23 gólov. Koučom Soboťanov bol vtedy rovnako Eugen Bari. Strelecký inštinkt už predtým Vujoševič preukázal i v FTC Fiľakovo, kde strávil takisto pol roka. Bola to jeho prvá hráčska zastávka na Slovensku. Trénerom Fiľakovčanov bol v tom období Jozef Pisár.

Z Rimavskej Soboty viedli kroky Miladina Vujoševiča v zime 2018 do dubnického klubu. Mužstvu z Považia najskôr pomohol k postupu do druhej ligy a v ročníku 2018/2019 sa stal v drese Dubnice najlepším strelcom práve v druhej najvyššej súťaži. O streleckú korunu sa delil so Samirom Nurkovičom (KFC Komárno). Obidvaja vsietili po 23 gólov. Ďalšou zastávkou hrotového hráča z Čiernej Hory bol v druhej lige MFK Dukla Banská Bystrica. Aj tam potvrdil, že góly vie dávať.

Pohyb v kádri
Začiatok jarnej časti tretej ligy Východ sa blíži. Rimavskosobotský mančaft v nej zimuje s 26 bodmi (osem víťazstiev, dve remízy, päť prehier) na piatej priečke. Začiatok odvetnej časti je naplánovaný na prvý marcový víkend. Do MŠK sa vrátil z Francúzska stopér Carl Langa (27) i univerzálny hráč Lukáš Lupták (30). Langa si obliekal rimavskosobotský dres už v jesennej časti sezóny 2021/2022. Lupták sa vracia do futbalového kolotoča po prestávke. V R. Sobote hrával aj druhú ligu. S mužstvom sa pripravuje i vekom dorastenec Adrian Varga. Ten naposledy pôsobil v prvoligovej devätnástke MFK Dukla Banská Bystrica. S futbalom však začínal v MŠK R. Sobota. Soboťania skúšali v prípravnom období aj hráčov z Brazílie, ale nezaujali. Súčasťou kádra MŠK sú naďalej Sebastián Gembický, Erik Ľupták, Peter Petrán, Csaba Juhász či Kevin Oláh. V prípravných zápasoch nastupujú gólmani Krisztián Gregor a Daniel Kotrík (prišiel v priebehu jesene z FK Mesta Tornaľa). Pokračuje spolupráca s prvoligovým MFK Ružomberok.

Osemnásťročný Hugo Ciprus sa presúva z Rimavskej Soboty do FTC Fiľakovo. David Adeniyi Fadairo odišiel do fortunaligového MFK Tatran Liptovský Mikuláš. V MŠK nepokračujú ani Stefan Aleksič, Miloš Gardič a Vasili Kisievi. Rimavskosobotský klub uvoľnil do Fiľakova, na trénerskú lavičku ktorého sa posadil Miroslav Kéry, Bozhidara Krsticha. Ten skončil v kádri Gemerčanov krátko pred začiatkom tohto ročníka. Konateľ Ondrej Václavik v auguste vravel, že mu s ním došla trpezlivosť. Fiľakovo zas uvoľnilo na hosťovanie do MŠK spomínaného Lukáša Luptáka, keďže je jeho hráčom.

Zdroj: vobraze.sk