Ďuriš považuje titul za veľkú vec

Hokejovými majstrami Slovenska sa stali hráči HKM Zvolen. Veľkú radosť má z toho Dalibor Ďuriš. Tento dvadsaťročný krídelník pochádza z Rimavských Zalužian. Do zvolenského klubu sa vrátil vlani v lete po tom, ako dve sezóny pôsobil v Mountfield HK Hradec Králové. „Som šťastný, že to takto dopadlo. Nemohol som si nič lepšie ani priať. Ešte celkom neverím tomu, čo sa nám podarilo. Je to moja prvá sezóna medzi mužmi a zavŕšili sme ju hneď ziskom titulu. Považujem to za veľkú vec,“ povedal nám Dalibor Ďuriš.

Ako poznamenal v nedeľu popoludní, oslavy titulu naďalej pokračujú. „Sú veľké a búrlivé. Mám čo robiť, aby som udržal krok. Je to peklo,“ uviedol so širokým úsmevom útočník, ktorý s hokejom začínal v Rimavskej Sobote.

Ďuriš bol podľa jeho slov celú sezónu presvedčený o tom, že Zvolen postúpi do finále. Tím spod Pustého hradu triumfoval v základnej časti Tipos extraligy a kraľoval tiež v play – off. „Veril som, že zvládneme aj finálovú sériu proti Popradu. Bol som si však vedomý, že to bude ťažké. Dôležité bolo, že sme vyhrali prvé dva domáce zápasy,“ skonštatoval Dalibor.

V základnej časti súťaže hral, aj keď to nebolo pravidelne. V play – off mu už pripadla iná pozícia. Buď bol trinástym útočníkom, alebo sledoval zápasy z tribúny. „Bol by som rád, keby som hral vo vyraďovacej fáze. Mali sme nabitý káder. V úplnom závere druhého duelu v Poprade, ktorý sme prehrali, ma poslal tréner na ľad. Ale to išlo o jedno striedanie. To nepočítam, že som hral. To nebolo nič.“

Kam si odloží zlatú medailu? „Rodičia doma v Rimavských Zalužanoch určite niečo pripravia, kde bude uložená,“ odvetil Ďuriš. Ako zdôraznil, bola to pre neho ako hráča veľmi prínosná sezóna. „Myslím si, že som sa etabloval medzi mužmi. Čo sa týka mojej hokejovej budúcnosti, tá sa bude riešiť po skončení osláv titulu,“ povedal Dalibor Ďuriš, ktorý má skúsenosti z mládežníckych reprezentácií.

Foto: album D. Ďuriša