Biatlonistka Kapustová získala na juniorských majstrovstvách Európy bronz

Ema Kapustová (vpravo) na stupni víťazov, foto: Slovenský biatlon/Soňa Niková

Biatlonistka Ema Kapustová z Revúcej získala na juniorských majstrovstvách Európy v poľských Jakuszyciach bronz. Vybojovala si ho v pretekoch s masovým štartom šesťdesiatich pretekárok na 9 km. Počínala si v nich výborne. Preukázala svoje nesporné kvality a rozšírila zbierku cenných kovov. Dvadsaťjedenročná Kapustová (Otchenash Team) trikrát minula na strelnici terč. V bežeckej časti išla dobre. Zlato si ukoristila Andexerová z Rakúska a striebro Mikysková z Česka.

„V konečnom dôsledku som veľmi rada. Som vďačná, že sme to dnes vôbec mohli odpretekať, lebo počasie je také, aké je. Neprialo nám, pršalo, trať nebola ani taká ako včera. Bolo to špinavé, boli tam miestami kamene, sem – tam aj asfalt. Som veľmi rada, že sa preteky uskutočnili a je z toho tretie miesto,“ uviedla pre slovenskybiatlon.sk Ema Kapustová. Ako dodala, je sklamaná z poslednej streľby v stoji, kde jej nepadli dve rany. Chcela tam trochu zariskovať a strieľať rýchlo. „Tam mi ušli prvé dve miesta,“ poznamenala odchovankyňa revúckeho biatlonu. Jej trénerom je Martin Otčenáš.

Radosť Emy Kapustovej, foto: Slovenský biatlon/Soňa Niková

Prebiehajúca sezóna je pre Emu Kapustovú rozlúčkovou s juniorskou kategóriou. Zároveň však už začala súťažiť na podujatiach Svetového pohára žien. Na januárovom európskom šampionáte seniorov, ktorý sa uskutočnil v Osrblí, získala vo vytrvalostných pretekoch na 15 km bronzovú medailu. Zaznamenala najväčší úspech v kariére.

V dnešných pretekoch s hromadným štartom sa predstavila v Poľsku aj osemnásťročná Revúčanka Tamara Molentová (ŠK Železiarne Podbrezová) a obsadila devätnáste miesto. Na strelnici urobila tri chyby. Molentová dosiahla svoje najlepšie umiestnenie na juniorských majstrovstvách Európy. Štartovala na nich už vlani. Vekom však patrí do kadetskej kategórie. Zo šiestich Sloveniek bola v ich záverečných pretekoch druhá najlepšia.

Dvadsaťštyriročný Revúčan Tomáš Sklenárik (Otchenash Team) štartuje v súčasnosti na majstrovstvách sveta mužov a žien. Ich dejiskom je Nové Město na Moravě. V rýchlostných pretekoch na 10 km obsadil 72. miesto. Predstavil sa už tiež v mix štafete, tá slovenská sa umiestnila na šestnástej priečke.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Slovenský biatlon/Soňa Niková