Biatlonistka Kapustová obsadila na majstrovstvách Európy junioriek šieste miesto, Molentová skončila dvadsiata

Ema Kapustová na trati/Slovenský biatlon, Soňa Niková

Na majstrovstvách Európy junioriek obsadila biatlonistka Ema Kapustová z Revúcej šieste miesto vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km. Dvadsaťjedenročná Kapustová (Otchenash Team) patrila medzi favoritky na medailu. Na strelnici však trikrát minula terč. Mala tretí najlepší bežecký čas. Dejiskom ME v juniorskej kategórii sú Jakuszyce (Poľsko). V januári zažiarila Ema Kapustová vo vytrvalostných pretekoch na európskom seniorskom šampionáte v Osrblí, kde si vybojovala bronzovú medailu. Dosiahla najväčší úspech v kariére.

„Šieste miesto beriem, aj keď to mohlo byť oveľa lepšie. Spravila som na strelnici chyby. Viem, kde bol problém a čo som urobila zle. Budem sa snažiť z toho poučiť. Bežecky som sa dnes cítila celkom fajn,“ uviedla pre slovenskybiatlon.sk Ema Kapustová.

Vo vytrvalostných pretekoch sa predstavilo v Poľsku sedem slovenských reprezentantiek. Tri z nich sú z Revúcej, kde aj začínali s biatlonom. Okrem Kapustovej štartovali Tamara Molentová (ŠK Železiarne Podbrezová) a Veronika Šteczová (ŠKP Banská Bystrica), obidve spadajú vekom iba do kategórie kadetiek. Osemnásťročná Molentová obsadila 20. miesto, na strelnici štyrikrát nepochodila. Vlani sa v premiére na európskom šampionáte junioriek do najlepšej dvadsiatky nedostala. Sedemnásťročná Šteczová, ktorá dnes debutovala na ME junioriek, sa umiestnila na 68. priečke. Na strelnici urobila štyri chyby.

Tamara Molentová

Vytrvalostné preteky sa mali uskutočniť už včera, ale vzhľadom na poveternostné podmienky boli o deň presunuté.

Veronika Šteczová

Zdroj: vobraze.sk, foto: Slovenský biatlon/Soňa Niková