Balciarová obsadila v Plzni bronzovú priečku

Dorota Balciarová

Na podujatí Euro Grand Prix v Plzni obsadila karatistka Dorota Balciarová (KK Farmex Nitra) včera tretie miesto. Športovkyňa z Rimavskej Soboty súťažila v kata. Prvenstvo si vybojovala slovenská reprezentantka Jana Vaňušaniková (ŠŠK Bratislava). Vo finále zdolala Patríciu Bahledovú. Tá je síce rodáčkou z Lučenca, kde aj začínala s karate, ale reprezentuje Rakúsko.

Balciarová už pred turnajom avizovala, že to bude medzi ňou a Janou Vaňušanikovou priamy súboj o miestenku na novembrové majstrovstvá sveta. Ako uviedla, buď pôjde na svetový šampionát do Dubaja ona, alebo Vaňušaniková. Na medailové pozície teda nakoniec prenikli v Česku obidve, ale lepšie umiestnenie dosiahla členka bratislavského klubu.

„Nemala som veľké očakávania v Plzni, išla som tam s tým, že podám taký výkon, aký sa vo mne momentálne nachádza a už to nechám na osud, ako sa rozhodne, či v prospech mňa, alebo Jany,“ vyjadrila sa pre vobraze.sk dvadsaťsedemročná Dorota Balciarová. „Jej sa podaril lepší výsledok ako mne, tak s veľkou pravdepodobnosťou pôjde na majstrovstvá sveta ona,“ podotkla.

Balciarová uviedla, že sa jej druhé kolo nevydarilo podľa predstáv. „Mala som tam pár zaváhaní, ktoré mohli rozhodnúť,“ skonštatovala. Dorota poukázala na to, že život ide ďalej. „Myslím si, že tentokrát budú MS v Dubaji bezo mňa,“ uzavrela tému.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív D. Balciarovej