Armwrestlerka Horváthová z Kokavy vyladí formu pred majstrovstvami Slovenska. V lige uspeli Vojenčák, Stieranková i Komenda

Emma Horváthová s trofejami

Emma Horváthová z Kokavy nad Rimavicou sa postupne vracia na armwrestlingovú scénu. V treťom kole Slovenskej národnej ligy pretláčania (SNLP) obsadila uplynulú sobotu v kategórii žien (do 60 kg) dve tretie miesta. V Detve zápolila pravou i ľavou rukou. „Myslím si, že to bolo celkom fajn. Som spokojná s mojím účinkovaním. Viem, čo potrebujem zlepšovať. Chcem vyladiť formu pred blížiacimi sa majstrovstvami Slovenska. Dúfam, že na nich dosiahnem lepší výsledok,“ povedala pre vobraze.sk dvadsaťjedenročná Emma Horváthová, ktorá je mamou vyše ročného synčeka Mateja. Háji farby AWK Magnezit Revúca. Je viacnásobnou majsterkou Slovenska.

Jej súperkou bola v zápolení pravou rukou v Detve aj Kokavčanka Tamara Stieranková, ktorá obsadila striebornú priečku. „Stretli sme sa vo vzájomnom zápase a zvíťazila v ňom Tamara. Bola určite lepšia,“ podotkla Horváthová. „Príprava na toto tretie kolo ligy bola pre mňa ťažká najmä z psychického hľadiska. Návrat do súťažného kolotoča nie je ľahký. Nešlo však o moju prvú súťaž, na ktorej som sa predstavila odvtedy, ako mám rodičovské povinnosti. Tie sa dajú zladiť s tréningami, keď mám pomoc od najbližších. Bola som sa v Detve akoby rozcvičiť pred marcovými majstrovstvami Slovenska do 23 rokov a pred aprílovým slovenským šampionátom v seniorskej kategórii, ktorý sa uskutoční práve v Kokave. Budem mať na nich medailové ambície. Konkurencia na obidvoch majstrovstvách Slovenska bude ťažká. Čakajú ma veľmi dobré súťaže. Bude sa na čo pozerať, bude to boj a uvidíme, ako to dopadne,“ priblížila Horváthová. Ako naznačila, veľmi rada by si zabezpečila miestenku na májové majstrovstvá Európy, ktoré sa uskutočnia v Bratislave.

V treťom kole Slovenskej národnej ligy pretláčania prenikla na medailové pozície spomínaná Tamara Stieranková. V kategórii žien (do 60 kg) sa umiestnila pravou rukou na druhej priečke. Ostrieľaný Ján Vojenčák obsadil prvé miesto (do 80 kg – ľavou rukou), tretí skončil Jakub Komenda (do 80 kg – pravou rukou). Obidva sú takisto z Kokavy. Trojlístok Stieranková, Vojenčák i Komenda rovnako reprezentuje AWK Magnezit Revúca.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album E. Horváthovej