Zálusk na funkciu predsedu BBSK si robia Polóny i Modranský

Marek Modranský (vľavo) a Adrian Polóny

Záujem o funkciu predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja ohlásili ďalší dvaja uchádzači. Kandidatúru oznámil Marek Modranský, ktorý je poslancom banskobystrického mestského zastupiteľstva a predsedom Inštitútu verejnej dopravy. O hlasy voličov zabojuje tiež Adrian Polóny, predseda predstavenstva SAD Zvolen. Regionálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Marek Modranský pôjde do volieb ako nezávislý kandidát. „Svoju kandidatúru myslím úplne vážne so všetkou zodpovednosťou voči obyvateľom nášho kraja. V týchto regionálnych voľbách vidím potrebu a príležitosť odprezentovať ľuďom žijúcim v našom kraji môj vlastný plán pre zlepšenie,“ uviedol na sociálnej sieti. Podľa neho kraj nevyužíva svoj potenciál naplno. Modranský kandidoval v komunálnych voľbách na jeseň 2018 za koalíciu Smer – SD, SNS.

Adrian Polóny sa rovnako hodlá uchádzať o post šéfa BBSK ako nezávislý kandidát. Podporu mu vyjadrili strany Smer – SD a Strana moderného Slovenska. „Asi ťažko by sme našli dnes človeka s lepšou kombináciou vzdelania a praktických skúseností. Vo svojej pozícii, ktorú vykonáva v oblasti dopravy, má nepochybne fantastický prehľad o tom, ako funguje Banskobystrický kraj, čo sa tu deje a čo tento kraj potrebuje,“ vyhlásil na jeho adresu predseda Smeru Robert Fico.

„To, čo náš kraj potrebuje, je zmena a myslím zmenu skutočnú,“ uviedol Polóny. „Župan musí byť manažér, ktorý bude zodpovedný za dosiahnutý výsledok a nie za svoju bezvýslednú snahu. Som manažér a k tejto zodpovednosti sa vždy hlásim,“ pokračoval Polóny.

Ešte v závere februára kandidatúru na funkciu predsedu BBSK ohlásil Ondrej Lunter, ktorý je podpredsedom samosprávneho kraja. Ide o syna súčasného predsedu BBSK Jána Luntera. Ondrej Lunter sa mieni uchádzať o dôveru voličov ako nezávislý kandidát s podporou viacerých strán. Podporuje mu už vyjadrili strany Hlas – SD, SaS, KDH, Progresívne Slovensko, SPOLU, OKS a Aliancia – Szövetség. Kandidatúru na post predsedu BBSK ďalej oznámili Rudolf Huliak, predseda strany Národná koalícia, ako aj poslanci Národnej rady SR Miroslav Suja (Republika) i Marek Kotleba (Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko). Ten je bratom bývalého šéfa BBSK Mariana Kotlebu.

Zdroj: vobraze.sk, foto: reprofo youtube (Smer – SD) a FB M. Modranského