Výzva k účasti na referende

Vážení občania!
V túto sobotu sa na Slovensku uskutoční referendum. Pri všetkých predchádzajúcich sa vždy našla skupina mienkotvorných ľudí a ľudí v pozadí, ktorí týchto mienkotvorných vedia ovplyvňovať, resp. ktorým vďačne slúžia a spochybňujú význam referenda. Výnimkou bolo iba to jediné, ktoré bolo úspešné (vstup do EÚ). Ani toto referendum sa teda nevymyká nášmu štandardu. Súčasná vláda, ktorej už neverí skoro nik, (dokonca ani oni sami) a koaliční poslanci, ktorí tú svoju elitu z parlamentu do vlády posunuli si, samozrejme, úspech referenda neželajú. Väčšina z nich príde o mastné korýtka a iné“vymoženosti“. Nechce ho ani pani prezidentka – nechcem komentovať prečo. A teda ho nechcú ani médiá, ktoré sú k tejto skupine ľudí veľmi priaznivo naklonení. Nedávajú priestor k debatám o jeho význame a už vôbec v tejto veci nedostáva primeraný priestor opozícia, no najmä Smer-SD, ktorý má najväčší podiel na vyhlásení referenda 2023. Straší sa a burcuje, že hrozí návrat Smeru a Fica.

Vôbec sa nekomunikuje, že toto referendum nie je LEN o TÝCHTO predčasných voľbách. Toto referendum by som po odstránení druhej otázky vôbec nenazýval straníckym. Toto referendum vnímam ako referendum OBČIANSKE, aj keď ho iniciuje politická strana. Občianske preto, že nám – OBČANOM Slovenskej republiky umožňuje vyvážiť naše práva – máme právo voliť a teda ZVOLIŤ a musíme mať aj právo ODVOLAŤ! Najmä keď sa zvolení zástupcovia správajú tak, že totálne stratili dôveru občanov krajiny, ktorým majú slúžiť. O tomto je toto referendum!

Predseda Smeru-SD Robert Fico

Taktiež toto referendum je o znížení kvóra na vyslovenie nedôvery Vláde SR z 90 hlasov poslancov NR SR na 76 hlasov. Nielen tejto, ale aj všetkým budúcim vládam. Každá vláda – táto, ale aj budúca , ale aj poslanci NR SR budú teda pod vážnym tlakom. Budú musieť robiť rozhodnutia, ktoré budú v prospech väčšiny občanov krajiny. Inak pôjdu tam, odkiaľ prišli. Keď prídu vážne a zložité časy a bude potreba robiť aj nepopulárne opatrenia, budú musieť s občanmi oveľa kvalitnejšie komunikovať a vysvetľovať. Až to zvládnu, občan pochopí, až nie budú musieť hľadať iné riešenia.

Som presvedčený, že či je to už Vláda SR, poslanci NR SR alebo akýkoľvek iní volení zástupcovia, ktorí rozhodujú o životoch, kvalite života, osudoch ľudí, ale aj krajiny, ktorú dostali mandát riadiť, musia byť pod tlakom svojich chlebodarcov. Lebo my – občania sme ich zamestnávateľmi a platíme ich dobre. A oni sú povinní tak sa správať. Nikoho by predsa zamestnávateľ netrpel, keby mu spôsoboval škodu. Nerobia nám títo súčasní škodu? Nespôsobili, že dopustili odpredaj našej elektriny, ktorú si teraz musíme kupovať za 10-15 násobok jej výrobnej ceny? Nespôsobili chaos v zdravotníctve? Nenatrápili sa nás dosť počas korony? Nie sme v svetovej TOP v počte úmrtí na covid? Nedražie extrémne plyn, ktorého ceny pre nás zďaleka nezodpovedajú svetovým cenám tejto komodity? Nesužujú nás vysoké ceny benzínu a nafty, napriek tomu, že ceny ropy na burzách sú na úrovni r. 2020, keď nafta stála aj 0,99€ za liter? Komu slúžia, títo predstavitelia štátu, ktorým sme dali moc – Slovnaftu, resp. MOL-u? Zvolili ich rafinérky, alebo občania? A teraz nám ešte chcú nakukať, aby sme sa neúčasťou v referende vzdali možnosti takýchto babrákov a zradcov odvolať? Aby sme aj v budúcnosti museli takýchto a možno ešte väčších trpákov po našom ohlúpnutí peknými rečami pred voľbami trpieť bez možnosti povedať NIE!!! celé 4 roky?

O tomto je sobotňajšie referendum – o našom občianskom práve – napraviť omyl vo voľbách –teraz aj v budúcnosti! Ja nemôžem vedieť všetko, ale nepočul som o krajine, kde by Ústavný súd odobral toto právo vlastným občanom (lebo do jeho rozhodnutia sme všetci žili v tom, že toto právo máme). Niečo je v tejto dobe a tejto falošou presiaknutej spoločnosti poriadne zhnité a smradľavé. Tak teda nekrúťme nad týmto smradom len nosom, ale poďme si všetci vyžiadať späť naše právo – ZVOLIŤ aj ODVOLAŤ. Keď sa aj k tejto veci postavíme laxne a referendum bude neúspešné, tak môžeme čakať, že nám nejaký súd odoberie ja právo voliť? Keby sme si aj právo VOLIŤ museli „vyhlasovať “ v referende, tiež by som sa musel obávať ( aj na základe našich účastí na voľbách) o jeho úspešnosť ? Demokracia sa dá vysvetliť ako vláda ľudu. Je paradoxné, že práve strany, ktoré sa radi vyhlasujú ako jediné demokratické a predstavujú jediné demokratické sily v spoločnosti, tak svojim občanom a voličom chcú uprieť (a v podstate aj upreli) možnosť uplatniť si priamu demokraciu hlasovaním v referende !?

Nepremárnime historickú šancu obnoviť si základné občianske právo – moc DAŤ a moc VZIAŤ.

Zdroj: Ivan Hazucha, okresný predseda strany Smer – SD

Redakcia sa nemusí stotožňovať s obsahom politickej reklamy.