Vicežupan BBSK by mohol byť z R. Soboty. Lekárom chce ostať naďalej

BBSK Peter Juhász

Jedným zo zástupcov nového župana Banskobystrického samosprávneho kraja Ondreja Luntera by mohol byť krajský poslanec Peter Juhász (Aliancia – Szövetség). Je jedným zo šiestich poslancov za okres Rimavská Sobota. Získal z nich najviac hlasov. „Aliancia ma nominovala na tento post a zastupiteľstvo by malo v decembri odsúhlasiť štyroch podpredsedov za každý jeden koaličný klub a jeden z nich by som mal byť ja,“ povedal pre vobraze.sk Peter Juhász, ktorý je zároveň primárom na chirurgickom oddelení v rimavskosobotskej nemocnici.

„Rozhodol som sa, že to prijmem. Bude to na čiastočný úväzok a snažíme sa vymyslieť takú koncepciu, ktorá umožní, aby som nemusel nechať svoju profesiu a vytvoriť časový harmonogram, ktorý to umožní,“ vysvetlil. Podľa jeho slov pôjde o flexibilitu. „Veci netreba riešiť časovo, ale obsahovo,“ zdôraznil.
  
Štyria podpredsedovia by mali pomáhal predsedovi v konkrétnych segmentoch. „Je to korektná dohoda. Verím tomu, že aj výsledky budú korektné,“ povedal. Ako spomenul, verí tomu, že budú pokračovať v dosiahnutých výsledkoch z predchádzajúceho predĺženého volebného obdobia, ktoré bolo päťročné. Juhász by mal prioritne pokrývať oblasť zdravotníctva v BBSK. „To teraz pôjde do zásadných vecí, plus máme plány a rozpracované veci v našom regióne,“ dodal. 

Ustanovujúce zasadnutie krajského zastupiteľstva sa konalo v Lučenci. Ondrej Lunter a poslanci zložili sľuby

Zdroj: vobraze.sk, foto: Marek Mačica