V Hnúšti sa objavil tretí kandidát na primátora. Majú šestnásť nezávislých kandidátov na poslancov

Hnúšťa kostol

V Hnúšti sa rozhodli kandidovať na post primátora traja záujemcovia. Pokračovať na ňom by chcel Roman Lebeda (39), zálusk na túto funkciu si robí tiež poslanec mestského zastupiteľstva Martin Pliešovský (56) a tretím uchádzačom o ňu je Peter Fačka (38). Ako pre vobraze.sk uviedla zapisovateľka mestskej volebnej komisie Oľga Maciaková, Lebeda a Fačka kandidujú ako nezávislí a Pliešovský za SNS. „Peter Fačka je majster v Yure,“ dodala.

Podľa vyjadrenia Maciakovej má o poslanecký mandát v hnúšťanskom mestskom zastupiteľstve záujem 35 kandidátov. „Z toho je 21 mužov a 14 žien. Osemnásť ich má vysokoškolské vzdelanie,“ poznamenala. Ako ďalej doplnila, šestnásť kandidátov je nezávislých a svojich kandidátov ďalej majú Hlas – SD, SNS, KDH, Sme rodina, KSS, Demokrati Slovenska, Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko či koalícia Smer – SD a Republika.

Zapisovateľka mestskej volebnej komisie informovala, že zo súčasných poslancov sa o hlasy voličov opätovne neuchádzajú traja – Grigorij Šamin, Ľubica Zollerová a Matúš Golian. Dodala, že Pliešovský a Fačka kandidujú aj za poslancov.

Kandidátne listiny bolo potrebné doručiť do včerajšej polnoci. Mestská volebná komisia ich preskúma a rozhoduje aj o registrácii kandidátov.

V Hnúšti klesne počet poslancov. Kým v prebiehajúcom volebnom období ich je trinásť, 29. októbra si zvolia voliči jedenástich.

Zdroj: vobraze.sk