V Číži sú traja adepti na starostu a na Teplom Vrchu dve uchádzačky. V R. Seči majú veľa kandidátov

Obecný úrad Číž

O starostovskú funkciu sa v obci Teplý Vrch uchádzajú dve kandidátky. Sú nimi terajšia starostka Janka Janšová (Hlas – SD) a regionálna koordinátorka Jarmila Hronecová (nezávislá). Pre vobraze.sk to uviedol zapisovateľ miestnej volebnej komisie Miroslav Chromek. Ako dodal, o poslanecký mandát má záujem deväť kandidátov. Obecné zastupiteľstvo bude naďalej tvoriť päť volených zástupcov občanov.

V obci Číž kandidujú na post starostu traja záujemcovia. O hlasy voličov zabojujú súčasný starosta Július Tkáč (Hlas – SD), mechanik elektronik Zoltán Lukács (nezávislý) a podnikateľ Csaba Žitňár (Alianca – Szövetség), ktorý je poslancom obecného zastupiteľstva. Ako ďalej pre vobraze.sk potvrdila zapisovateľka miestnej volebnej komisie Klára Turisová, v obci majú štrnásť kandidátov na poslancov obecného zastupiteľstva. Päť z nich získa poslanecký mandát.

V Rimavskej Seči majú osem kandidátov na starostovské kreslo. V tejto funkcii by chcela pokračovať aktuálna starostka Márta Stubendek (Aliancia – Szövetség) a ďalšími záujemcami o ňu sú: invalidná dôchodkyňa Mária Balyová (Smer – SD), podnikateľ Július Buša (OĽaNO, Nova, Kresťanská únia, Zmena zdola), nezamestnaný Tomáš Buša (KDH), nezamestnaný Robert Danyi (Strana rómskej koalície), štátna zamestnankyňa Andrea Dubovická Šóšiková (Hlas – SD), účtovníčka Beáta Gaiblová (Strana obcí a miest – Som Slovensko) a nezamestnaný Ján Varga (Sme rodina). Pre vobraze.sk to potvrdila zapisovateľka miestnej volebnej komisie Judita Kolozsiová. Ako dodala, T. Buša a Varga sú poslancami obecného zastupiteľstva. Zapisovateľka ďalej informovala o tom, že o deväť miest poslancov obecného zastupiteľstva sa uchádza až 44 kandidátov.

Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Zdroj: vobraze.sk