Takto to vyzerá so záujmom o funkciu starostu v Ožďanoch, Čerenčanoch, R. Janovciach a v Bátke

obec Čerenčany, foto Robert Piatrik

V obci Ožďany majú záujem v jesenných komunálnych voľbách o kreslo starostu traja kandidáti. Sú nimi súčasný starosta Ján Matej, ako aj poslanci obecného zastupiteľstva Gabriel Kalina a Zoltán Juhász. Pre vobraze.sk to uviedla zapisovateľka miestnej volebnej komisie Danica Dávidová. Ako dodala, všetci traja odovzdali kandidátne listiny ako nezávislí.

V Rimavských Janovciach si robia zálusk na starostovský post piati uchádzači. Patrí medzi nich zastupujúci starosta Roman Uhrin a štvorlístok Milan Petrinec, Gabriel Gríger, Zuzana Ďurianová a Ladislav Hajdú. Pre vobraze.sk to potvrdila zapisovateľka miestnej volebnej komisie Katarína Uhrinová. Ako dodala, štyria z nich sú nezávislí a za Maďarské fórum kandiduje Hajdú.

V Bátke si voliči môžu vybrať z dvoch kandidátov na starostu. O ich dôveru sa uchádzajú terajší starosta Peter Hencz (Aliancia) a opätovne zabojuje o túto funkciu Gejza Dubovicky (Národná koalícia/nezávislí kandidáti). O kandidátoch informovala zapisovateľka miestnej volebnej komisie Olívia Czakóová.

V Čerenčanoch prejavili záujem o starostovskú funkciu dvaja adepti. Pokračovať na pozícii starostky by chcela Zuzana Študencová (Sme rodina, Hlas – SD, Smer – SD). Jej vyzývateľom je nezávislý kandidát Ľuboš Pánis.

Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Zdroj: vobraze.sk