Šimko vstúpil do klubu Sme rodina. Za poslanca BBSK už nekandiduje

Rimavskosobotský primátor Jozef Šimko sa nebude v jesenných regionálnych voľbách uchádzať o post poslanca Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja. Povedal to pre vobraze.sk. „Mám toho veľa. Som aj poslanec Národnej rady Slovenskej republiky a aj primátor. Z týchto dôvodov som sa tak rozhodol, nestíhal by som to,“ dodal Jozef Šimko. Poslancom krajského zastupiteľstva je celkovo tretie volebné obdobie. V roku 2009 sa uchádzal aj o funkciu predsedu BBSK.

Jozef Šimko už nie je nezaradeným poslancom v NR SR. Pre našu redakciu potvrdil, že vstúpil do poslaneckého klubu Sme rodina.

„Súhlasím s politikou, ktorú vedie Boris Kollár a Sme rodina. Jednoznačne tvrdí, že pokiaľ sa situácia v rámci Slovenskej republiky nezmení, tieto žabomyšie vojny medzi Matovičom a Sulíkom neprestanú, tak jednoznačne navrhuje predčasné voľby. Ja s týmto súhlasím. To znamená, páčia sa mi vyjadrenia pána Kollára, vedie dobrú politiku a tým pádom som sa rozhodol vstúpiť do ich poslaneckého klubu,“ povedal Šimko. Ako zdôraznil, nie je členom hnutia Sme rodina. To je súčasťou koalície. „Som len v poslaneckom klube, takisto ako som bol v klube Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko,“ hovorí Šimko. Zároveň podotkol, že od roku 2005 nie je v žiadnej politickej strane.

Do zákonodarného zboru sa Šimko dostal v roku 2020 na kandidátnej listine strany Kotlebovci-ĽSNS. Z jej poslaneckého klubu vystúpil vlani v lete. Odvtedy pôsobil v parlamente ako nezaradený poslanec.

Zdroj: vobraze.sk