Otca vystriedal syn. Ladislav Rigó je nováčikom v rimavskosobotskom zastupiteľstve

Ladislav Rigó starší a Ladislav Rigó mladší

V rimavskosobotskom zastupiteľstve došlo ku generačnej výmene. Namiesto otca sa do neho dostal syn. Bývalého poslanca mestského zastupiteľstva a zároveň viceprimátora Ladislava Rigóa vystriedal v poslaneckých laviciach jeho starší syn. Tridsaťsedemročný Ladislav Rigó je pedagógom a telom i dušou telocvikár. Pracuje na ZŠ M. Tompu. Patrí medzi nováčikov v zastupiteľskom zbore.

„Niekoľko mesiacov pred voľbami som sa iba zahrával s myšlienkou kandidovať v komunálnych voľbách do mestského zastupiteľstva. Postupom času však, ako sa voľby blížili, ma čoraz väčší počet blízkych, známych, ako aj bývalých a súčasných poslancov oslovilo, aby som vážne pouvažoval a prijal ich návrh kandidovať. Tak sa aj stalo,“ povedal pre vobraze.sk Ladislav Rigó ml. Ako dodal, po vyhlásení výsledkov volieb ostal do určitej miery príjemne prekvapený. „A to najmä z dôvodu, že som vo svojom volebnom obvode získal najvyšší počet hlasov. Na druhej strane si však plne uvedomujem aj zodpovednosť a dôveru, ktorú mi občania nášho mesta zverili,“ zdôraznil.

Podľa jeho slov voličom vo svojom volebnom programe nesľuboval nereálne veci, pretože si je vedomý toho, že dnešná ekonomická a celková situácia môže sťažiť každodenný život nielen občanom Rimavskej Soboty, ale celej našej spoločnosti. „Tento nepriaznivý stav bude mať dopad aj na predložený rozpočet na rok 2023. Je to otázne, akým spôsobom zosúladiť nárast výdavkov v rozpočte s rozvojovými aktivitami mesta. Dôležité je preto, aby sme spolupracovali a vytvorili pre našich občanov tie najlepšie možné podmienky, zveľaďovali a zodpovedne spravovali majetok nášho mesta a zlepšili sociálne postavenie našich občanov,“ hovorí Rigó ml. Má za sebou ustanovujúce i prvé pracovné rokovanie a celkovo dobrý pocit z neho. „Myslím si, že v nastávajúcom období nájdeme spoločný hlas, ktorý je potrebný na to, aby sme postupovali vpred a dosiahli vytýčené ciele,“ doplnil.
 
Má aprobáciu telesná a technická výchova a informatika. „Svoju prácu vykonávam zodpovedne a s nasadením, keďže je pre mňa dôležitá budúcnosť mladej generácie,“ priblížil Rigó ml., ktorému žiadny šport nie je vzdialený. „Súťažne som hrával futbal na okresnej úrovni, ale aktívne som sa venoval a venujem aj plávaniu, kulturistike, bojovým športom a zimným športom, najmä korčuľovaniu a lyžovaniu,“ dodal.

Tridsiatnik Ladislav Rigó kandidoval v obvode Staré mesto – Chrenovisko – Vyšná Pokoradz. Svoj hlas mu dalo 468 voličov. Kandidoval za koalíciu KDH, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO), Nova, Kresťanská únia, Zmena zdola, SaS, Za ľudí, Spolu – občianska demokracia, Progresívne Slovensko, Aliancia – Szövetség.

Bývalý poslanec mestského zastupiteľstva a zároveň viceprimátor Ladislav Rigó st., ktorý mal vlani vážnu autonehodu s ťažkými následkami, už nekandidoval. „Viacerí ľudia ma však v meste zastavili a gratulovali mi, že som sa znovu dostal do parlamentu. Keby som ale akokoľvek bol na tom zdravotne, tak by som už nekandidoval,“ povedal pre vobraze.sk Rigó st. Je rád, že sa do zastupiteľstva dostala aj mladšia generácia. „Už teraz nech robia mladí. Vidím to na synoch, majú iný pohľad na svet,“ podotkol. Ako spomenul, je nesmierne rád, že sa podarilo dostať do mestského zastupiteľstva jeho synovi. „Je mladý a potrebuje čas, aby sa rozkukal. Aj ja keď som začínal, tak mi to trvalo približne rok, kým som sa do toho dostal. Nenútil som ho, ale podporil,“ uviedol Rigó st. Dodal však, že ide o veľa povinností vyplývajúcich z mandátu a čas ukáže, ako to jeho syna bude baviť. 

Poslanci a primátor R. Soboty zložili sľub + foto a video

Zdroj: vobraze.sk