Novozvolený primátor Hnúšte nevníma víťazstvo s prekvapením a ani s údivom

Martin Pliešovský (SNS) vystrieda v kresle primátora Hnúšte Romana Lebedu. Stredoškolský vychovávateľ a poslanec mestského zastupiteľstva získal v komunálnych voľbách 62,50 percent hlasov. „Nevnímam to víťazstvo s prekvapením a ani s údivom. Beriem ho s pokorou a úctou ku všetkým, ktorí mi vyjadrili svoju podporu a dali hlas,“ uviedol pre vobraze.sk Martin Pliešovský (56), ktorého podporovali aj iné politické strany. „Dobrý pocit mám z toho, že obdobie nadradenosti a nepríjemné, často pred verejnosťou skryté, vystupovanie súčasného primátora je už za nami,“ dodal. Martin Pliešovský sa prvýkrát uchádzal o funkciu primátora v roku 2014. Súboj o post primátora vyhral na druhý pokus.

„So zložením mestského zastupiteľstva som spokojný. Myslím si, že spolupráca s poslancami bude na veľmi dobrej úrovni,“ skonštatoval Pliešovský. Zdôraznil, že má predstavu o tom, kto by mohol byť viceprimátorom. „Nepísaným pravidlom je, že by to mal byť poslanec s najvyšším počtom hlasov. S Michalom Bagačkom sme spolupracovali roky. Potrebujem na tejto pozícii skúseného človeka,“ uviedol novozvolený primátor. Martin Pliešovský má skúsenosti ako viceprimátor mesta. Spolupracoval takto práve s bývalým primátorom Hnúšte Bagačkom.

Pliešovský považuje prednostku mestského úradu Oľgu Maciakovú za fundovanú. „Neuvažujem o personálnej rošáde na tomto poste. Neplatí to však o niektorých miestach, ktoré na mestskom úrade vznikli. Keďže ideme do krízovej doby aj z hľadiska energií, budeme musieť šetriť na každom kroku a určite aj v tejto oblasti kresať,“ naznačil.

Momentálne označil za najväčšiu prioritu zostavenie rozpočtu na budúci rok. „Ak sa nám to nepodarí, pôjdeme do provizória,“ pripomenul. Martin Pliešovský sa chce stretnúť so zástupcami škôl a škôlok, ktorých zriaďovateľom je mesto a debatovať s nimi o energetickej kríze. „Aby sme vedeli, ako budeme pokračovať ďalej,“ podotkol. „Ak budeme mať v mestskej kase financie, tak projekty, ktoré bežia, dokončíme. Mám predstavu aj o iných, nových investičných veciach,“ povedal Pliešovský.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Pliešovského