Na protivládnom proteste vystúpi Berky-Mrenica i Čarovné ostrohy. R. Fico poprosil ľudí, aby si priniesli čapice

Strana Smer – SD organizuje protivládny protest, ktorý sa uskutoční v nedeľu 17. októbra od 13.30 hod. v Rimavskej Sobote. Jeho súčasťou bude bohatý kultúrny program na miestnom amfiteátri.

Podľa avizovaných informácií tu vystúpi husľový virtuóz Ján Berky – Mrenica, aj tanečná umelecká skupina z Bratislavy Čarovné ostrohy, ktorej členovia chodievajú často na takéto vystúpenia a sú považovaní za zakladateľov folklórnej moderny. Ako avizuje okresný predseda strany Smer – SD Ivan Hazucha, súčasťou programu bude aj vystúpenie výborného zoskupenia Horehronskí chlopi, ktorí sú známi z finále šou Zem spieva na RTVS. Na amfiteátri sa majú predviesť aj umelci ako národný umelec Juraj Sarvaš, Bruno Oravec, Dušan Jarjabek a miestny folklórny súbor – mal to byť Jánošík  z Fiľakova. Medzi jednotlivými vystúpeniami umelcov budú nasledovať prejavy hostí i politické vystúpenia.

Predseda strany Robert Fico navyše poprosil ľudí, ktorí prídu na protivládny protest do Rimavskej Soboty, aby si priniesli čapice alebo šiltovky. Dámy môžu mať šatky alebo šály. „V jednom okamihu všetci začneme tými čapicami, šatkami a šálami mávať, aby vo vláde videli, ako to bude vyzerať, keď ich čapicami budeme vyhánať z Úradu vlády,“ vysvetlil Fico. Súčasťou protestu má byť aj prijatie memoranda a predstavenie referendových otázok.

„Chceme zorganizovať slušný, ale tvrdý protivládny protest a na to má strana Smer – SD ako organizátor tohto podujatia absolútne právo,“ zdôraznil Robert Fico, ktorý hovorí o vynikajúcej spolupráci s primátorom a poslancom Národnej rady SR Jozefom Šimkom. Zároveň pripomenul, že podobný míting robili začiatkom septembra v Košiciach a veľmi sa vydaril. „Veľmi nás žiadate, aby sme okrem tlačových konferencií, mimoriadnych schôdzí, podávaní návrhov na Ústavný súd robili aj podobné aktivity. Som presvedčený že 17. októbra vás do Rimavskej Soboty príde veľmi veľa. Veľmi sa na vás teším v nedeľu, v popoludňajších hodinách,“ hovorí Fico.

V zmysle vyjadrení, ktoré sme zaznamenali, vyhláška Úradu verejného zdravotníctva, ktorá upravuje podmienky konania hromadných podujatí, nezakazuje a ani neobmedzuje právo zhromažďovať sa. Protest má prebiehať v súlade s aktuálnymi protipandemickými optreniami. Organizátori odporúčajú, aby ľudia prišli aj s rúškami alebo respirátormi.

Video nájdete aj na oficiálnej stránke Smer-SD tu.

Zdroj: Smer-SD, PR-článok

Redakcia sa nemusí stotožňovať s obsahom politickej reklamy.