Lokalitu pre budúceho investora si príde pozrieť Peter Kremský

Areál PP Gemer (bývalé ZŤS) a po pravej strane časť pozemkov, kde má byť postavený priemyselný park

Predseda hospodárskeho výboru NR SR Peter Kremský (OĽaNO) si tento týždeň príde prezrieť areál budúceho priemyselného parku, ktorý pripravuje ministerstvo hospodárstva. Ako pre vobraze.sk ďalej uviedol, rád by si pozrel aj priemyselný park PP Gemer (bývalé ZŤS). Dôvodom návštevy týchto dvoch objektov je podľa jeho slov záujem zahraničných investorov o región Rimavskej Soboty a podpora takýchto zámerov zo strany štátu.

Minulý týždeň bolo podpísané memoradnum o spolupráci so zástupcom investora v drevospracujúcej firme z Nemecka. V Rimavskej Sobote by malo vzniknúť vyše 430 pracovných miest. Vybudovanie spomínaného závodu by malo byť jej prvou zahraničnou investíciou. Prednedávnom to ohlásil minister hospodárstva Richard Sulík (SaS).

Návšteva predsedu hospodárskeho výboru NR SR súvisí aj s návštevou premiéra SR Eduarda Hegera. Ten príde vo štvrtok na návštevu do okresov Rimavská Sobota, Poltár a Lučenec. Jeho prvé kroky v oficiálnom programe povedú do Klenovca, kde navštívi tamojšie komunitné centrum. Viac o programe predsedu vlády sme informovali už včera.

Zdroj: vobraze.sk

Vieme ako prví: Do nášho regiónu zavíta premiér Eduard Heger – V obraze