Lebeda vybral novú viceprimátorku Hnúšte

V Hnúšti majú novú viceprimátorku. Stala sa ňou Marianna Balašková. Primátor mesta Roman Lebeda o tom informoval v tlačovej správe. Ako dodal, do funkcie ju vymenoval prvého júla. Balašková je poslankyňou mestského zastupiteľstva prvé volebné obdobie. Pracuje v školstve a je predsedníčkou OZ Horná Rimava. Podľa jej vyjadrenia nikdy nemala ambície zastávať post zástupkyne primátora. „Ponuku som nakoniec prijala a s veľkou pokorou a odhodlaním sa zaväzujem slúžiť ľuďom podľa svojich najlepších schopností,“ uviedla Marianna Balašková. Doplnila, že sa bude snažiť, aj napriek krátkemu obdobiu, vykonať čo najviac práce pre mesto.

Od začiatku tohto volebného obdobia zastával funkciu zástupcu primátora Hnúšte Grigorij Šamin. Skončil na nej prvého mája. Lebeda ho z tohto postu odvolal. Ako v máji primátor uviedol, „oficiálnym dôvodom sú dlhodobé a zásadné názorové rozdiely týkajúce sa ďalšieho smerovania mesta“.

Šamin vtedy reagoval, že funkcia viceprimátora ho v profesijnom živote posunula ďalej. „Dôvody, pre ktoré som bol primátorom odvolaný, považujem za osobné a malicherné,“ povedal pre vobraze.sk Grigorij Šamin, ktorý je naďalej poslancom mestského parlamentu. V komunálnych voľbách na jeseň 2018 sa Balašková i Šamin uchádzali o dôveru voličov ako nezávislí kandidáti. Nové voľby sa uskutočnia 29. októbra tohto roka.

„Zatiaľ čo predošlého viceprimátora som vyberal z politických dôvodov z radov mojich politických oponentov a kúpil som si tak pokoj na prácu počas prvých troch rokov, tentokrát som už vybral srdcom a bez politického kalkulu,“ uviedol Roman Lebeda aktuálne v tlačovej správe. Doplnil, že si vybral niekoho, kto si naozaj zaslúži jeho dôveru, pretože „chce úprimne pomáhať mestu“.

Primátor Hnúšte odvolal svojho zástupcu

Zdroj: vobraze.sk, TS mesta Hnúšťa, foto: mesto Hnúšťa