Talkšou Neskoro večer zaplnila hľadisko v R. Sobote

Peter Marcin so svojou talkšou Neskoro večer zaplnil divadelnú sálu Domu kultúry v Rimavskej Sobote. V jej zájazdovej verzii privítal vo štvrtok zaujímavých hostí. Boli nimi spevák a líder kapely Desmod Mário Kuly Kollár, herečka Dominika Richterová a mladý herec Martin Klinčúch. Nechýbali úsmevné príhody, vtipy, scénky i spev. Talkšou bola podobná tej, ako ju diváci poznajú z obrazovky RTVS a bola dlhšia. Moderátor Marcin ju začal zozbieranými preklepmi typu „rozčúlili sa s nebožtíkom, zemiaky pečené v pohrebe, úchylova päta, budeme spolu, až kým nás zmrd nerozdelí, Božena Slančíková – Nemrava“ i iné.

Kuly v ďalšej časti prezradil čosi zo súkromného života i o tom, ako je to s jeho vzdelaním. Vytiahol príhody z koncertných vystúpení, v ktorých zohral úlohu alkohol. „Pre médiá mám diétu, ale realita vyzerá trochu inak,“ skonštatoval. Naopak, Klinčúch sa zjavne dobre cítil v úlohách, keď mohol na rimavskosobotskom javisku preukázať svoju fyzickú zdatnosť. Keď dal tričko dole, malo mu to dokonca pomôcť zlepšiť známku v škole.

Na rad prišiel aj muzikál Červená čiapočka obohatený o skladby Desmodu. Kuly si zavolal na pódium i dvoch členov skupiny. Dominike Richterovej svedčala rola Červenej čiapočky. Marcin vybral starú mamu z publika. Keď neskôr Kuly zaspieval pieseň Niekto ti to povie skôr než ja, vyslúžil si aplauz divákov. V tradičných šarádach hostia pantomimicky stvárňovali a na základe toho hádali názvy piesní, rozprávky, seriálu či filmu. Peter Marcin povolal druhú diváčku na javisko na ukážku legendárnej zdvíhačky z filmu Hriešny tanec. Dominika Richterová, ktorá pôsobí aj na muzikálovej scéne, zaspievala skladbu Mariky Gombitovej Správne dievčatá. Spevom zaujal takisto Martin Klinčúch, účinkujúci v Divadle Andreja Bagara v Nitre, a to v inscenácii Jozef a jeho zázračný plášť. Marcin zahral tiež malého Mirka z niekdajšej úspešnej relácie Uragán, pričom úlohy Zuzy sa zhostila Dominika. Peter Marcin a jeho hostia celkovo zabavili divákov. Ich zostava bola vhodne zložená. Mali príležitosť sa prejaviť v tom, čo im sedí. Odmenou pre nich bol záverečný potlesk zaplneného hľadiska.

Kuly má rád improvizáciu
„Zobral som to kvôli obrovskej zábave, pretože Peťa poznám. Viem, že tú šou vie spraviť. Viem, že Peťo na túto šou má svojho diváka, že ten divák príde a budú vypredané sály. Tým pádom som si povedal, prečo to neurobiť tak, aby sme tam boli aj my a ukázali sa ľuďom, celému tomu osadenstvu. Mám jednoducho túto šou rád. Peťo nemal problém zavolať ma do nej, vystupoval som tam viackrát, aj čo sa týka televízie. Vždy to bola ohromná zábava, lebo v určitých miestach prichádza improvizácia, a to mám rád,“ objasnil pre vobraze.sk Mário Kuly Kollár účinkovanie v zájazdovej verzii talkšou Neskoro večer.

Klinčúch študuje, Richterová učí
Martin Klinčúch si zahral napríklad v seriáloch Pán profesor i Oteckovia, bol tiež účastníkom televíznej šou Tvoja tvár znie povedome. Je študentom konzervatória v Bratislave. Dominika Richterová zahviezdila v kultovom seriáli Susedia. Ako herec, režisér i spoluautor je s ním spätý Marcin. Sympatická Dominika prezradila, že aj učí na konzervatóriu v Bratislave, kde jej študenti lichotia.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Attila Gecse , vobraze.sk