Spoza kamery sa na zastupiteľstvách presunul pred ňu. Záľubou tisovského poslanca Cibuliaka je ochotnícke divadlo

V priebehu tohto volebného obdobia nastala v zložení tisovského mestského zastupiteľstva jedna zmena. Petra Čipková sa vzdala poslaneckého mandátu a stala sa prednostkou mestského úradu. Namiesto nej zasadol do poslaneckých lavíc premiérovo Milan Cibuliak. Členom poslaneckého zboru je od jeho aprílového rokovania. Na jeseň minulého roka kandidoval v komunálnych voľbách ako nezávislý. Voliči rozhodli o tom, že mu v prvom volebnom obvode pripadla pozícia prvého náhradníka. „Keďže som sa tretíkrát uchádzal o mandát poslanca, mal som očakávania, že mi to už „klapne“. Ale nestalo sa tak. V zákulisí sa však šuškalo, že by sa tá situácia mohla vykryštalizovať takým spôsobom, že sa tým poslancom napokon stanem. Po voľbách to bolo 50:50, takže tá nádej žila,“ povedal pre vobraze.sk Milan Cibuliak (42).

Poukázal na to, že dlhodobo pôsobí v komisii kultúry a športu pri mestskom zastupiteľstve a to aj v súčasnosti. „Ako člen OZ TisArt, ktoré som v Tisovci spoluzakladal, spolupracujeme so samosprávou. Bolo tam prepojenie na komunálnu politiku. Keď sa mi naskytla možnosť nastúpiť z pozície náhradníka do zastupiteľstva, neváhal som. Mojím zámerom je robiť pre mesto vo verejnom záujme, v prospech jeho občanov,“ priblížil. Poznamenal, že jeho prioritami sú hlavne spomínané oblasti kultúry a športu.

Na zastupiteľstvá chodieval predtým v inej úlohe. „Nie som úplný nováčik na rokovaniach mestského zastupiteľstva, lebo šesť rokov som bol na každom jeho zasadnutí ako kameraman. Keď som ich spracovával, pozrel som si tie rokovania aj druhýkrát. V porovnaní s ďalšími novými poslancami som v obraze. V poslaneckej lavici som však nováčik. Spoza kamery som sa premiestnil pred kameru, keď sa to dá tak povedať,“ uviedol Cibuliak. Dodal, že pracuje ako operátor výroby v spoločnosti Calmit.

Jeho najväčšou záľubou je organizovanie kultúrno – spoločenských aktivít i podujatí pre verejnosť a ochotnícke divadlo. „V roku 1993 som začal chodiť do Divadelného súboru Daxner a trvá do dodnes. Postupne mi pribúdali herecké úlohy a potom to už išlo. Okrem toho som pomáhal kolegovi Michalovi Stejskalovi s režisérskou prácou a hlavne so scénografiou u nás v Tisovci a v mestskej časti Rimavská Píla. Pomáhal som mu však napríklad aj v Hnúšti či v Revúcej. Počas covidu, keď sa nedalo robiť divadlo, som začal študovať na vysokej škole,“ uviedol Milan Cibuliak.  

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Cibuliaka