Maduar má nový singel, tento rok v znamení výročia

Skupina Maduar z Rimavskej Soboty má nový singel Cesta. Odprezentovala ho pred pár dňami. „Aktuálne dokončujeme aj videoklip, ktorý bude mať premiéru už na budúci týždeň,“ povedal nám Juraj Matyinko. Ako ozrejmil, Cesta je titulnou skladbou ich pripravovanej kolekcie s názvom The Ultimate Collection. „Pôjde o kompletnú zbierku všetkých doteraz vydaných albumov, singlov a videoklipov na jednom USB kľúči v darčekovom balení, doplnenú o záznamy z dvoch koncertov (minuloročný v R. Sobote a blížiaci sa online koncert), jeden koncertný dokument a niekoľko ďalších bonusov,“ uviedol Juraj Matyinko.

Koncertnú premiéru mala pritom pieseň Cesta už vlani začiatkom septembra v Rimavskej Sobote. Juraj pripomenul, že to bolo veľmi zaujímavé, lebo doteraz to mali vždy naopak, najprv skladbu vydali v štúdiovej verzii a až následne bola zaradená na koncerty. „A keďže mala skladba Cesta u fanúšikov veľmi dobrý ohlas, tak bolo len otázkou času, kedy sa dočká aj štúdiovej podoby,“ podotkol.

Skupina Maduar tento rok oslavuje 35. výročie jej založenia. „Oslavy našich narodenín začíname práve vydaním singla Cesta. Následne nás čaká narodeninový online koncert, ktorý bude vysielaný z MsKS v Rimavskej Sobote bezplatne pre našich fanúšikov v Česku a na Slovensku. A potom v deň našich narodenín, teda 1. augusta, vydanie spomínanej kolekcie The Ultimate Collection,“ priblížil Juraj Matyinko. Dodal, že pred Vianocami by ešte radi pripravili videomegamix ich najväčších hitov pre českých a slovenských dídžejov. „Takže celý rok 2021 bude v znamení 35. výročia, na čo sa veľmi tešíme,“ uzavrel člen Maduaru.