Kam vyraziť v najbližšie dni za zábavou či umením?

Ak premýšľate, ako strávite víkend či najbližšie dni, pripravili sme pre vás niekoľko tipov. Program bude skutočne pestrý pre všetky vekové skupiny. Otvorené brány bude mať letné kino na amfiteátri v Rimavskej Sobote. Premietať budú od  21.00 hodiny. Už dnes to bude film Temný dom, v piatok preložený film Známi neznámi a v sobotu Denník moderného fotra. V nedeľu je to československá komédia Utekajme, už ide! Uvoľnené protipandemické opatrenia využívajú na akcie aj vo viacerých obciach, ako Gemerské Dechtáre či Čierny Potok.

19.-21. augusta, Folklórny festival Rejdová
Pre milovníkov folklóru máme dobrú správu. V dňoch od 19.-21.8. sa uskutoční festival Rejdová, na ktorom sa predstaví to najlepšie zo slovenského folklóru a tradičných remesiel. Účinkovať na ňom budú aj detský folklórny súbor z Rimavskej Soboty – Hájik a Vepor z Klenovca, ktorý sa predstaví pri príležitosti 50. výročia s programom Spod Vepra.

19.-22. augusta, Offroad Tisovec
Pre priaznivcov offroadu sa bude konať stretnutie klubov a jednotlivcov kde si môžu zmerať svoje schopnosti a zručnosti na zaujímavej trati. Offroad Tisovec sa však tak ako minulý, aj tento rok uskutoční bez diváckej „Dolinky“.

20. augusta, Dni mesta Hnúšťa – koncert Katky Knechtovej
Mesto Hnúšťa pripravilo tento rok pre návštevníkov detské predstavenia s niekoľkými sprievodnými akciami a hlavne večerným koncertom. Samospráva informuje aj o remeselnom jarmoku či chutnom občerstvení. Oceňovanie ľudí, ktoré býva zvykom na Dni mesta, samospráva nikde neavizuje. Od 15:30 bude prebiehať pre deti vystúpenie Paci Pac a divadelné predstavenie. Večerné koncerty sa začnú od 19.30. Headlinerom večera bude Katarína Knechtová.

21. august, Maratón dobrej vôle, Rimavská Sobota
Klub záujmovej činnosti seniorov v Rimavskej Sobote pripravil charitatívnu akciu. Tí z Vás, ktorí máte radi ručné práce, možete prísť podporiť mratón pletenia/hačkovania a zošívania štvorcov, z ktorých vytvoríte deky pre deti do nemocníc a seniorov do domovov. Spolu tak pomôžete dobrej veci.

21. augusta, Dni obce Čierny Potok
Túto sobotu sa uskutočnia aj dni obce Čierny Potok. Lákadlami pre návštevníkov bude Traktoriáda, dožinkový sprievod, vystúpenie FS Háj, šermiari z juhovýchodnej bašty RICASSO, či súťaž v pílení dreva Bruchačkou.

21. august, Jednou stopou do lesíka – Rimavské Zalužany
6. ročník motorkárskeho stretnutia pri Rimavských Zalužanoch. Areál Lesíka bude k dispozícii na stanovanie s občerstvením už od piatku 20. augusta od 16. hodiny. Spoločný výjazd bude v sobotu o 12. hodine. Po návrate zahrajú kapely ako Hranica, Motorscream project, The Toones, Pexeso, Pseudosapiens, Slice of Bread z Rimavskej Soboty. Organizátori pripravili už aj vatru, ktorú zapália na pamiatku kamarátov.

21. august, Montego music club, Rimavská Sobota
V sobotu sa môžete zabaviť v Montego music club. Vypočujte si najproduktívnejšieho rappera mladej generácie Radikal Chef a DJ Mikias.

22.august, Harry Teater, Mestská záhrada Rimavská Sobota
Opäť tu máme divadelné predstavenie, ktoré poteší tých najmenších. Tentokrát sa predstaví s činoherným i bábkovým predstavením s pesničkami Tri rozprávky divadlo Harry Teater.
Prajeme všetkým dobrú zábavu.

Prajeme všetkým príjemnú zábavu.

Zdroj: vobraze.sk