Záujem o pozemky v R. Sobote prejavili ďalší investori. V priemyselnom parku začali stavať piliere novej fabriky

V rimavskosobotskom priemyselnom parku začali stavať prvé piliere fabriky na výrobu zásobníkov vody pre tepelné čerpadlá. Stavia sa na pozemkoch spoločnosti Winkelmann, ktorá ich v apríli odkúpila za vyše 3,5 mil. eur. Ide asi o štvrtinu pozemkov priemyselného parku. Ako pre vobraze.sk uviedla hovorkyňa ministerstva hospodárstva Mária Pavlusík, archeologický prieskum na predaných pozemkoch bol ukončený a stavebné povolenia pre investora boli vydané.

Pozemky sa nachádzajú po pravej strane priemyselného parku smerom do R. Soboty. Na pozemkoch už urobili pilotáž a ako pri odkúpení pozemkov avizovali zástupcovia spoločnosti Winkelman, najskôr začnú stavať nosné stĺpy a potom kompletnú budovu.

Ministerstvo podľa hovorkyne eviduje záujem ďalších potenciálnych strategických investorov o predmetné územie. „Ministerstvo hospodárstva SR štandardne nekomentuje rokovania s potenciálnymi investormi, kým nie sú dohodnuté konkrétne podmienky. Môžeme však povedať, že ide o potenciálnych investorov z oblasti logistiky,“ povedala s tým, že na susednom pozemku sa už zo strany distribučnej spoločnosti začalo na zakladaní a inštalácii elektrickej rozvodne. 

Ďalšie pozemky určené na výstavbu v priemyselnom parku, na druhej strane cesty, sú aktuálne vo vlastníctve štátu. „Archeologický prieskum v tejto časti ešte nebol vykonaný,“ priblížila Maria Pavlusik. 

Spoločnosť Winkelmann je prvým investorom v priemyselnom parku. Nemecký investor bol v R. Sobote predstavený minulý rok. Avizované náklady na realizáciu investičného projektu boli prezentované v hodnote minimálne 110 117 898 eur. V priamej súvislosti s realizáciou investičného projektu má žiadateľ vytvoriť 452 nových pracovných miest.

Zdroj: vobraze.sk