Laminátové podlahy sú najobľúbenejším podlahovým materiálom

Rozhodujete sa o kúpe laminátovej podlahy? Laminát dneška je iným druhom podláh, aký ste poznali kedysi. S atraktívnym pomerom ceny a výkonu, vysokou vhodnosťou pre zdravý domov, či autentickými prírodnými dekormi a skvelými praktickými vlastnosťami, sa teší veľkej obľube. Stavebné centrum Ádám vám ponúka široký výber vzorov a typov takýchto podláh.

Jednou z predností je rýchla pokládka. Laminátové podlahy sa ľahko udržujú, nie je potrebné ich voskovať, alebo leštiť. Vďaka svojmu systému spájania je ich možné položiť na pevnú, rovnú a suchú podlahovú vrstvu plávajúcim spôsobom, t.j. bez pevného prichytenia (prilepenia) o podkladovú vrstvu. Patria v súčasnosti k najobľúbenejším typom podlahových materiálov.

V Stavebnom centre Ádám vám poradia, aké označenie tried oderuvzdornosti a určenia použitia sú pre vás najvhodnejšie. Najpredávanejšie podlahy a tieto predstavujú aj zlatú strednú cestu, sú práve 8 mm hrubé laminátové podlahy. V kombinácii s podložkou vám prepáčia drobné nerovnosti podkladu pretože, no najmä bude pohodlná aj pre bosý nášľap.

Plávajúce podlahy, ktoré nájdete v Stavebnom centre Ádám, sa vyznačujú jednoduchosťou inštalácie – zaklikávacími systémami, rovnako ako aj ich ľahkou demontážou v prípade poškodenia. Zaklikávacie systémy sú rôzne, niektoré sú vodotesné. Zabraňujú prieniku tekutiny pod lamelu, kde by mohla vsiaknuť a poškodiť podlahu. Vlastnosti spojov laminátových podláh môžu vplývať na cenu a životnosť podlahy. 

Podlaha je najväčší kus nábytku a vyberáte ju na veľa rokov, počas ktorých možno aj zmeníte zariadenie obydlia. K výberu farby do jednotlivých priestorov, kresby na podlahe, alebo vzorom môžeme povedať iba jediné: V Stavebnom centre Ádám sa nemusíte vo výbere obmedzovať.

Celú ponuku nájdete v Galérii parkiet v Stavebnom centre Ádám, Šibeničný vrch 1 v Rimavskej Sobote. Otvorené majú každý pracovný deň od 7.00 do 17.00 hod. a v sobotu od 7.00 do 12.00 hod. Okrem podláh tu nájdete široký sortiment textílií, stavebného materiálu, spotrebného tovaru a služieb spojených so stavaním.

Stavebné centrum Ádám nájdete na Šibeničnom vrchu č. 1, neďaleko autobusovej či železničnej stanice.

Viac informácii nájdete na www.adamcentrum.sk a na tel. čísle 0902 960 407.

Zdroj: Stavebné centrum Ádám, foto : Gabriela Gyuránová