Na Salaši pod Maginhradom vo V. Teriakovciach začali predávať farmárske produkty a špeciality z drevenice

Ak hľadáte jedinečné farmárske potravinové produkty a špeciality, potom je predaj z drevenice na Salaši pod Maginhradom pri Veľkých Teriakovciach tým ideálnym miestom. Rozbiehajú tam predajňu s kvalitnými miestnymi regionálnymi produktmi. Vo vstupnej drevenici s názvom „Špeciality z farmy“ ďalej nájdete aj produkty zo slovenských fariem, ktoré nie sú k dispozícii v obchodných reťazcoch. Prioritou sú pritom kvalitné potravinové zdroje, ktoré ešte plánujú postupne rozširovať. Ako priblížil jeden z majiteľov, Patrik Keľo, vízia novootvorenej  predajnej prevádzky je ponúknuť kvalitné lokálne  potravinárske výrobky na jednom mieste.

„Obchodík má ambíciu byť zaujímavý tak pre miestnych luďí,  ako  aj  pre  návštevníkov, turistov, ktorí majú  možnosť kúpiť si zaujímavý darček. V súčasnosti je všeobecný trend návratu ľudí ku  konzumácii kvalitných lokálnych potravín a náš región s veľkou poľnohospodárskou a potravinárskou minulosťou  je  predurčený túto príležitosť premeniť do reálnej podoby, čo  spolu s  krásnou  gemerskou prírodou generuje veľký  turistický potenciál,“ dodal Keľo.

V súčasnosti tu nájdete desiatky produktov, od baranieho mäsa, jahniat, cez mäso z mladého býka odchovaného na ich farme či stopercentné ovčie syry. „Práve tie boli prvou pohnútkou k otvoreniu nášho obchodíka. Chceme ich priniesť k vám na stôl a ukázať, že pri kvalitnej výrobe a spracovaní dokážu byť skutočnou delikatesou, ktorá nezaostáva ani za francúzskymi či holandskými syrmi,“ hovorí Patrik Keľo, spolumajiteľ rodinnej firmy, ktorá pôsobí aj v sektore poľnohospodárstva.

Aktuálny  sortiment tvoria stopercentné ovčie výrobky z  vlastnej  syrárne –  prémiový Klenovecký  syrec so statusom CHZO, ovčí syr čerstvý, údený,  parenice, oštiepky, nite. Z mäsových výrobkov tu nájdete produkty od Gazdovskeho  dvora – (p.Tankó), ovocné štavy, ďzemy – Gemerprodukt – (p.Tóth), sirupy, džemy, víno Pádar – (p.Simon), včelie medy – (p.Brezovický), lisované oleje Markos -(p.Kováč), sirupy, džemy, čaje od Sladký košík Utekáč- (p.Vrábľová). Ako chutný darček môže potešiť napríklad ručne robená čokoláda, ručne robené cukríky, lízatká a mnohé ďalšie špeciality. „Ich  sortiment bude ďalej narastať, preto sa  oplati prísť a pozrieť,“ odkazuje Patrik Keľo.  

Ich produkty sú vyrábané výlučne z vlastného chovu vo Veľkých Teriakovciach a vďaka šetrnej pastertizácii si uchovávajú biologicky aktívne látky, probiotiká a vitamíny. Zároveň sú úplne bezpečné na konzumáciu.

Lákadlom predajne Špeciality z farmy sú tak produkty, ktoré často vychádzajú z tradičných receptov a techník, ktoré sa prenášajú z generácie na generáciu a ponúkajú jedinečnú chuť a kvalitu. „Ponúkne možnosť našim návštevníkom, ale aj okoloidúcim kúpiť dobrú a zdravý produkt. Budeme sa snažiť, aby si mali vždy z čoho aj vybrať,“ priblížil Keľo, ktorý je vyštudovaný veterinárny lekár a dbá na výber predávaných produktov, aby si zákazníci aj naďalej mohli byť istí, že potraviny sú čerstvé, kvalitné a zdravé.
To je aj vízia do budúcna a pracovať plánujú aj naďalej na rozširovaní ponuky kvalitných potravín, ktoré sú vyrobené bez použitia chemikálií a umelých prísad.

Doteraz niektoré svoje produkty z ovčína predávali priamo na salaši v reštaurácii. Rozbiehajúci sa predaj výrobkov v rozšírenej ponuke nájdete od mája už v drevenici hneď pri ceste a na vjazde do areálu salaša.

S pribúdajúcimi výrobkami rozširujú aj otváracie hodiny, aby vyšli v ústrety zákazníkom.

Otvorené je každý deň, aj počas víkendov od 10.30 hod. do 19.00 hod.

Na Salaši pod Maginhradom trávi čas veľa ľudí, ktorí sem prídu na obed, večeru ale i relax na detskom ihrisku s malými ratolesťami. V ohrade sú aj živé lamy, či somárik. Relax nájdu aj vo wellnesse.
K dispozícii sú menšie i väčšie priestory na organizovanie osláv či svadieb i kongresov.

Adresa: Salaš pod Maginhradom
Velke Teriakovce 197
980 51 Rimavska Sobota
kontakt: +421 903 346 733

Zdroj: PR-článok, Salaš pod Maginhradom Veľké Teriakovce