Salaš Zbojská presťahovali. Otvoria ho už čoskoro

Vrchná časť – Salaš Zbojská, ktorá slúži aj ako penzión

Na Zbojníckom dvore otvoria presťahovanú reštauráciu Salaš Zbojská. Stať sa tak má v sobotu 14. januára. Hostí tak privítajú po prvýkrát v tomto roku. Ako ďalej pre vobraze.sk potvrdila Andrea Vlčková z reštaurácie Salaš Zbojská, prevádzka reštaurácie bola presťahovaná k vrchnému penziónu – salašu, čo súvisí so zvýšenými nákladmi na energie.

Salaš, s ktorým začínali a postupne ho rozširovali neďaleko cesty, bol teda presťahovaný v rámci areálu vyššie. Návštevníci ho môžu poznať ako penzión a miesto zo zabíjačkových podujatí, svadieb, hostín. V uplynulom období tu pribudla novinka v podobe wellnessu. Ide o Zbojnícke kúpele, ktoré boli vytvorené v umelej jaskyni.

„Prístupný je nielen pre hostí, ale aj pre verejnosť,“ priblížila Vlčková a dodala, že reštaurácia bývala zatvorená v pondelky, čo sa ale zmení a otvorení budú každý deň. Špecializujú sa na baranie a jahňacie mäso a obsluhujú v tradičných krojoch. 

Spozná časť – Salaš Zbojská, ktorá bola od nového roka presťahovaná

Spodný salaš by chceli sprevádzkovať za priaznivejších podmienok v teplejšom počasí. Zbojnícky dvor sa nachádza v Národnom parku Muránska planina a patrí medzi vyhľadávané turistické lokality. Nachádza sa na rozhraní okresov Rimavská Sobota a Brezno.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív vobraze.sk, Salaš Zbojská – Zbojnícky dvor, Sobotnik.sk