Pod Košickou cestou stavajú halu

Pod Košickou cestou v Rimavskej Sobote stavajú halu. Koncom minulého týždňa začali pribúdať pomocou žeriavu k základom aj železné nosníky. Objekt robia v areáli spoločnosti Viktorauto pri karavanoch. V súvislosti so spoločnosťou bol pred viac ako rokom avizovaný zámer rozšírenia výroby. Ako pre vobraze.sk uviedol rimavskosobotský podnikateľ Ladislav Juhász zo spoločnosti Viktorauto, v tomto prípade ide len o výstavbu skladového priestoru.

„Aby sme mali kde uskladňovať tovar,“ povedal Juhász a dodal, že zámer vytvorenia závodu na výrobu karavanov je naďalej živý. „Robíme na tom a pracujeme na povoleniach,“ uzavrel. 

Výrobný závod má slúžiť na výrobu, montáž a súčasne tiež na vývoj a výskum pre výrobu karavanov. Podľa informácií Informačného portálu rezortu ministerstva životného prostredia rozhodol Okresný úrad Rimavská Sobota však koncom minulého roka o zastavení konania. Zámer počas posudzovania narazil na problém hluku voči neďalekej bytovke či rodinným domom na Chrenovisku. Závod by po novom mal byť menší a ďalej od obytných zón. 

Výstavba haly pri Chrenovisku

Zdroj: vobraze.sk, foto: Štefan Maksi