V Autorise si pripomenú 30. výročie overenej značky. Unikátnou škodovkou si spomenú na bývalého kolegu

V Autosalóne Autoris Rimavská Sobota si začiatkom apríla pripomenú pamiatku svojho tragicky zosnulého kolegu Pavla Juchu. Pracoval v ňom ako mechanik, bol z Rimavskej Soboty. Ako dlhoročný darca bol ocenený bronzovou Janského plaketou. Spomenú na neho pri príležitosti 30. výročia Škody v podobe jeho obľúbeného auta, legendárnej Škody 110 „Retro de Novo Laurin a Klement“ s motorom 130. Tento vystavený a upravený veterán v autosalóne Autoris bude pripomínať odpracované roky Pavla Juchu, ako aj jeho priazeň k tejto značke. K tragickej nehode došlo minulý rok pri Ružovej osade. 

Kolegovia si na neho spomínajú ako na skromného človeka, ktorý bol pracovitý, kreatívny, čoho dôkazom je toto dielo v podobe krásne upraveného vozidla. „Tridsiate výročie značky Škoda ošperkujeme aj týmto vystaveným vozidlom, pretože sa zrodilo pod rukami nášho pracovníka,“ priblížila riaditeľka Autorisu Vanda Sarvašová. 

 

Auto má viaceré špecifiká. Vystavané a zrenovované bolo zo zánovných  komponentov, upravená bola elektronika, strešné okno priviezli z Budapešti, má vyhrievané sedadlá, upravené chladenie motoru. Laminátové komponenty, spojler, zadné čelo, predný nárazník vyrábali u Igora Stančoka v dieľni na poľnohospodárske stroje na družstve v Tomašovej. Úplne novú päťstupňovú prevodovku zabezpečoval s Juchom aj Peter Lajgút. Škodu striekal v Autorise lakýrnik Juraj Sobek. 

V sobotu 1. apríla môžete priamo v predajni prežiť výnimočný deň s celou rodinou. V rámci osláv môžete prísť otestovať v Autorise limitované modely vozidiel. Čakať na vás bude chutné občerstvenie, testovacie jazdy i súťaž. Pre deti bude pripravený špeciálny program, maľovanie na tvár či hry a kopec zábavy.  

Od 9.00 do 17.00 hod. pre vás budú k dispozícii aj predvádzacie vozidlá obľúbených modelov áut Škoda Kamiq, Fabia, Karoq či Scala, ktoré vám detailnejšie predstavia zamestnanci predajne a odpovedia vám na všetky vaše otázky.  

Len v deň návštevy sa budete môcť zapojiť aj do veľkej súťaže o elektrodovolenku na Slovensku so stopercentne elektrickým SUV Škoda Enyaq a ďalšie skvelé ceny.

Táto značka vozidiel si za niekoľko desaťročí získala priazeň veľkého množstva zákazníkov. Škoda pôsobí v Rimavskej Sobote od roku 1998. „Sme úspešní tiež zásluhou našich verných zákazníkov, ktorým ďakujeme a srdečne ich pozývame na oslavu 30. výročia Škody Auto Slovensko,“ hovorí riaditeľka Autorisu.

Adresa:
Autoris, s.r.o., Školská 36, 979 01 Rimavská Sobota
Kedy? 1. apríla od 9-17.00 hod.
Kontakt na autosalón : 047/58 11 206

Zdroj: PR-Článok

Otestujte v AUTORISE limitované modely vozidiel. Čaká vás chutné občerstvenie, testovacie jazdy i súťaž