Zvaru z R. Soboty zvolili za nového podpredsedu Slovenského zväzu džuda

Pavel Zvara (vľavo) a Jozef Nociar

Novým podpredsedom Slovenského zväzu džuda sa stal Pavel Zvara z Rimavskej Soboty. Do tejto funkcie bol zvolený na mimoriadnom Generálnom zhromaždení Slovenského zväzu džuda (SZJ), ktoré sa konalo v nedeľu v Banskej Bystrici. To zvolilo za nového predsedu zväzu Jozefa Tománka. Zvara bol aj doteraz členom výkonného výboru a ako podpredseda zväzu ním bude naďalej. Tomáš Kóšik z Rimavskej Soboty sa novým členom Výkonného výboru SZJ, dostal sa do neho ako jeden zo zástupcov regiónov. Zvara i Kóšik sú členmi výboru oddielu džuda TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota. Pavel Zvara je tiež predsedom TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota, pod ktorú spadá aj stolnotenisový oddiel a poslancom rimavskosobotského mestského zastupiteľstva.

„Je pre mňa veľkou poctou, že som bol zvolený za podpredsedu Slovenského zväzu džuda. Z takého malého mesta, ako je Rimavská Sobota, nie je zvykom sa dostávať na takýto popredný post. Stalo sa tak prvýkrát v histórii nášho oddielu. Je to naozaj reprezentatívna funkcia a dúfam, že nesklamem dôveru, ktorú som dostal. Je pre mňa veľkou cťou, že na základe toho, čo som doteraz okolo džuda robil, som získal takýto mandát. Nomináciu na funkciu podpredsedu mi ponúkli skôr za zásluhy,“ povedal pre vobraze.sk Pavel Zvara.

Zvara zvýraznil skutočnosť, že sa zároveň stal Tomáš Kóšik členom Výkonného výboru Slovenského zväzu džuda. „Pre náš oddiel džuda TJ Mladosť Relax R. Sobota je to veľká pocta. Naša práca bola takto odmenená,“ reagoval.

„Teším sa z toho, že som bol zvolený do výkonného výboru i na nové výzvy. Dúfam, že posunieme slovenské džudo trochu dopredu,“ povedal pre vobraze.sk Tomáš Kóšik.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív Tomáš Kóšik