Zápasník Lokomotívy R. Sobota Vetrák sa predstaví na európskom šampionáte v Grécku

Zápasník Lokomotívy Rimavská Sobota Patrik Vetrák ladí formu pred majstrovstvami Európy do 15 rokov, na ktorých sa v máji predstaví. Tie sa uskutočnia v Loutraki (Grécko). Do bojov zasiahne vo voľnom štýle v hmotnosti do 48 kg. Bude to pre neho druhá účasť na šampionáte starého kontinentu. Premiéru si odkrútil vlani v maďarskom Kaposvári, kde štartoval vo váhe do 44 kg.

„Patrik Vetrák urobil za ten rok veľký výkonnostný progres. V hlave to má dobre nastavené. Je zapálený pre zápasenie a dobre pripravený i motivovaný. Rovnako je už aj skúsenejším zápasníkom. Nominácia na ME už bola schválená. Patrik tam pocestuje na náklady Slovenského zápasníckeho zväzu, to isté platí aj o dvoch ďalších voľnoštýliaroch. Dvaja zápasníci pocestujú na vlastné náklady,“ povedal pre vobraze.sk reprezentačný kouč voľnoštýliarov v kategórii do 15 rokov a zároveň tréner rimavskosobotskej Lokomotívy Michal Radnóti. Pre neho to budú štvrté majstrovstvá Európy na poste mládežníckeho reprezentačného trénera. Nejde do neznámeho prostredia. „Vlani som štartoval na majstrovstvách sveta veteránov práve v meste Loutraki,“ podotkol.

Vetrák obsadil na tohtoročných majstrovstvách Slovenska vo voľnom štýle bronzovú priečku a v grécko – rímskom štýle získal zlato. „Naposledy triumfoval v dorasteneckej lige a zápolil na turnaji v Rumunsku. Počas najbližšieho víkendu sa Patrik predstaví na majstrovstvách Slovenska kadetov, ktoré sa uskutočnia v R. Sobote v telocvični pod Šibeničným vrchom. Má objektívne výkonnosť, ktorá mu zabezpečuje miesto v reprezentácii,“ skonštatoval Michal Radnóti.

Podľa jeho slov bude rád, keď niekto z reprezentantov skončí do desiateho miesta. „Veľmi by som sa však potešil, keby niekto z tejto pätice bojoval o medailu. Aj v prípade Patrika Vetráka bude veľa záležať na žrebe. Od toho sa bude všetko odvíjať, lebo so zápasníkmi z niektorých krajín sa ťažko môžeme porovnávať. Po žrebe by som sa vedel vyjadriť, či každý vyhratý zápas bude úspechom, alebo budem spokojný aj s tým, keď len zaboduje. Šport však občas prináša aj prekvapenia. Dúfam, že Paťo prijemne prekvapí a zasiahne do bojov o medailu,“ uviedol Radnóti.

Patrik Vetrák (tretí v poradí)

Zdroj: vobraze.sk, foto: album M. Radnótiho