Zápasník Ďurčo debutoval na ME

Rimavskosobotský zápasník Filip Ďurčo (ZO Lokomotíva Rimavská Sobota) štartoval na majstrovstvách Európy do 15 rokov. V bulharskej Sofii sa tento voľnoštýliar predstavil včera vo váhe do 41 kg. Jeho prvým súperom bol Ivan Zalisko a Ďurčo Ukrajincovi podľahol na technickú prevahu (0:10). Súboj sa skončil pred časovým limitom. Pre rimavskosobotského zápasníka to bolo zároveň posledné vystúpenie na šampionáte. Ďurčo absolvoval debut na vrcholnom podujatí.

„Súper ho zaskočil na začiatku útokom na nohy. Filip to už nedokázal ubrániť. Ukrajincovi podľahol na technickú prevahu. Pri prevahe súpera sa to dalo očakávať,“ uviedol pre portál V obraze Michal Radnóti, ktorý je trénerom reprezentácie voľnoštýliarov v kategórii U15. Zároveň pôsobí v rimavskosobotskej Lokomotíve. „Filipovi žreb nejako veľmi neprial. Aj keď sa vyhol predkolu, v prvom zápase nastúpil proti silnému súperovi. Bolo to jeho premiéra na medzinárodnej žinenke a neočakával som od neho zázrak. Nevadí, je to aj o zbieraní skúseností. Rok sme boli bez súťaží, čiže to bola ťažká premiéra,“ povedal Radnóti. Ako dodal, Zalisko napokon získal bronz a nebol ďaleko ani od finále.

Vo voľnom štýle sa na ME predstavilo päť slovenských zápasníkov. „Štyria skončili v prvých kolách. Ale ich výkony boli možno aj nad moje očakávania. Dvaja mali víťazstvo na dosah. Bohužiaľ, súperom podľahli. Michal Berka obsadil krásne piate miesto, v semifinále mu ušiel postup do finále len o vlások,“ referoval Michal Radnóti.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív M. Radnóti