Zápasníci Lokomotívy R. Sobota získali medaily na majstrovstvách Slovenska

Adam Ramža
Adam Ramža skončil na M – SR žiakov druhý

Zápasníci Lokomotívy Rimavská Sobota si ukoristili na majstrovstvách Slovenska starších žiakov vo voľnom štýle päť medailí. Adam Ramža (do 75 kg) si vybojoval striebro. Tretie miesto obsadilo kvarteto zástupcov Lokomotívy – Patrik Vetrák (do 38 kg), Nikolas Kondáš (do 57 kg), Nikolas Berki ml. (do 85 kg) i Nikolas Berki st. (do 44 kg), no v jeho váhe boli len traja pretekári. Národný šampionát sa konal v Dunajskej Strede.

„Môžem vyjadriť s počtom medailí spokojnosť. Zhruba takto sme s nimi dopredu počítali. Keby sme tak ešte jeden titul mali. Adam Ramža však ešte nemal na toho súpera, ktorý sa stal majstrom Slovenska, ale každopádne napreduje. Je to perspektívny chlapec aj do reprezentácie,“ povedal pre vobraze.sk predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Jozef Radnóti. V hodnotení družstiev sa umiestnila rimavskosobotská Lokomotíva na štvrtej priečke.

Na majstrovstvách Slovenska kadetov v zápasení voľným štýlom si zabezpečil z rimavskosobotských zápasníkov titul Nikolas Hoffman (do 48 kg). Mal však iba jedného súpera. Filip Ďurčo (do 51 kg) získal kov strieborného lesku a Dávid Balog (do 55 kg) bol tretí, pričom v jeho váhe klasifikovali troch zápasníkov. Ďurčo sa vlani predstavil na majstrovstvách Európy do 15 rokov vo voľnom štýle. Podľa vyjadrenia predsedu Lokomotívy Rimavská Sobota zostáva v reprezentácii.

Na republikovom šampionáte kadetov v zápasení grécko-rímskym štýlom sa umiestnil Filip Ďurčo (do 51 kg) na striebornej pozícii. Rovnako druhé miesto obsadil Adam Ramža (do 71 kg). Do tretice skončil druhý tiež Nikolas Hoffman (do 48 kg), ale v jeho váhe sa predstavili iba dvaja pretekári. Na bronzovej priečke skončil Dávid Balog (do 55 kg), v jeho hmotnosti zas zápolili len traja pretekári. Kadeti zvádzali súboje vo voľnom i v grécko-rímskom štýle v Nitre.

„Bol som spokojný s výsledkami, v hodnotení družstiev sme obsadili vo voľnom štýle druhé miesto a v grécko-rímskom štýle sme boli tretí. Ale vždy chceme ešte aj niečo viac,“ skonštatoval Jozef Radnóti.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album J. Radnótiho