Z Petržalky zamieril Obročník do Rakúska

Michal Obročník (v strede) v drese Petržalky

Futbalista Michal Obročník skončil v druholigovom FC Petržalka. Z bratislavského klubu zamieril do treťoligového ASV Siegendorf v Rakúsku. Tridsaťjedenročný rodák z Rimavskej Soboty hrával prvú ligu na Slovensku i v Česku. „V Petržalke som už nechcel hrať. Mal som ponuky z druholigových klubov na Slovensku, ale to sa mi neoplatilo ani finančne a ani z časového hľadiska. Ako som už viackrát spomínal, mám okrem futbalu inú prácu a išiel som robiť ešte aj do ďalšej firmy, takže mám v súčasnosti tri práce,“ povedal pre vobraze.sk Michal Obročník.

Podľa jeho slov si chcel ešte niekde zahrať futbal a mať z neho radosť. „Hľadal som niečo, kde by som mal tréningy večer, aby som nemusel trénovať predpoludním, aby som mohol robiť aj niečo iné okrem futbalu. Zistil som však, že som išiel do lepšieho, ako je druhá liga na Slovensku. V Siegendorfe som už podpísal zmluvu,“ uviedol defenzívny záložník. Ako Obročník dodal, majiteľ klubu je ambiciózny. „Podmienky sú v klube celkom slušné. Kormidelníkom mužstva je Slovák Marek Kausich, ktorý ma predtým trénoval v Petržalke. Práve on ma oslovil. V kádri dochádza v zimnom období k veľkým zmenám, súvisí to so snahou zachrániť sa v tretej lige. Mám medzi spoluhráčmi i takého, ktorý pôsobil v bundesligovej Herthe Berlín, alebo brankár bol trojkou v Hoffenheime. V tíme sú aj ďalší skúsení hráči, ktorí účinkovali v prvej lige,“ priblížil.

V jesennej časti tejto sezóny druhej ligy zaznamenal v petržalskom drese jeden gól, ktorý dal z penalty. Postupne sa vytratil zo zostavy. „Mal som nezhody s trénerom Alexandrom Zachariášom, ktorý prevzal mužstvo v priebehu jesene. Celkovo za tie dva roky, počas ktorých som pôsobil v Petržalke, tam nastali viaceré zmeny. Myslím si, že som urobil fajn rozhodnutie,“ povedal Obročník.

Michal Obročník začínal s futbalom v Rimavskej Sobote, kde aj naskočil do seniorskej kategórie. V mládežníckom veku pôsobil tiež v Dukle Banská Bystrica. Najvyššiu súťaž hrával na Slovensku v Zlatých Moravciach, Podbrezovej i vo farbách FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. V Česku si zahral prvú ligu v Slovane Liberec a v Sigme Olomouc. Legionársky chlebík si vyskúšal i v poľskom druholigovom MKS Chojniczanka Chojnice.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Facebook FC Petržalka