Volejbalistky Hnúšte Hrušková a Hrivnáková hrali za výber oblasti Stred. Tréneri hľadali adeptky na reprezentačný dres

Nela Hrušková (vľavo) a Dominika Hrivnáková

VK Iskra Hnúšťa mal dvojnásobné zastúpenie vo výbere oblasti Stred, ktorý odohral v Poprade dve stretnutia proti výberu oblasti Východ. V drese stredoslovenského výberu hrali Nela Hrušková a Dominika Hrivnáková. Obidve talentované volejbalistky sú použiteľné na viacerých postoch. Hrušková je z Hnúšte a Hrivnáková z Rimavskej Soboty. Z regionálnych výberov pre dievčatá ročníky narodenia 2010 a 2011 sa neskôr sformuje reprezentačný tím. Takéto zápolenia adeptiek na reprezentačný dres sa uskutočnili aj medzi oblasťami Západ a Bratislava.

V rámci stredoslovenskej oblasti išlo minulý týždeň už o tretiu akciu, hráčky prešli na predchádzajúcich zrazoch sitom. Ako pre vobraze.sk uviedla Zuzana Tomašeková, jedna z tréneriek oblasti Stred, na reprezentačnom výbere sa v Poprade zúčastnilo z nej dvadsať dievčat. Tie boli rozdelené do dvoch družstiev, ktoré sa stretli s tímami z oblasti Východ. „Nešlo o výsledky, ale aby sa ukázali. Reprezentační tréneri si to všetko natáčali. Čakáme na výsledky, koho si vybrali do ďalšej štyridsiatky hráčok z celého Slovenska,“ dodala Tomašeková.

„Mám z toho dobrý dojem, bolo tam dobre. Podľa mňa sa mi na tom výbere v Poprade darilo. Hrala som na postoch smečiarky i nahrávačky. Túžim sa dostať do reprezentácie,“ povedala pre vobraze.sk štrnásťročná Nela Hrušková.

„Na výbere v Poprade bolo dobre, tvorili sme dobrý kolektív a platí to aj o trénerkách. V obidvoch zápasoch som nastúpila na poste blokárky. Podľa mňa sa mi vydarili. Chcela by som byť minimálne pozvaná na reprezentačný zraz,“ uviedla štrnásťročná Dominika Hrivnáková.

Hrušková a Hrivnáková sú kľúčovými hráčkami v tíme mladších žiačok Iskry Hnúšťa, ktorý postúpil na majstrovstvá Slovenska, kde budú predviesť svoje nadanie. Zároveň však nastupovali za družstvo kadetiek, ktoré vyhralo oblastnú druhú triedu a zabezpečilo si postup medzi najlepšie kolektívy na strednom Slovensku.

Zdroj: vobraze.sk, foto: L. Hrivnák a vobraze.sk