Vetrák dominoval na národnom šampionáte. Titul získala aj Gažiová

Zľava: Alec Vetrák, Richard Útis a Lukáš Zvara

Džudisti TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota si priviezli zo sobotňajších majstrovstiev Slovenska dorastencov dva cenné kovy. Alec Vetrák (do 73 kg) si vybojoval zlato. Vo finále zdolal Kováča z Galanty. Bronzovú medailu získal Lukáš Zvara (do 66 kg). Národný šampionát prebiehal v Michalovciach.

Vetrák si počínal na tatami presvedčivo. „Alec mal už v skupinách ťažké zápasy. Je to komplexný pretekár, ktorý je veľmi dobre technicky vybavený. Páčilo sa mi, že vyhral zápasy v postoji i na zemi. Vo všetkých štyroch dueloch na M – SR zvíťazil na ippon,“ povedal pre vobraze.sk rimavskosobotský tréner Richard Útis. „Vo finále s prehľadom zdolal reprezentanta Slovenska, ktorý nedávno vyhral áčkový turnaj v Brne. Klobúk dole, ako to Alec Vetrák odzápasil. Najskôr hodil súpera na wazari a potom na ippon. Nepustil súpera do žiadnej techniky. Som veľmi rád, že mu to takto vyšlo,“ referoval Útis. Podľa neho bolo na republikovom šampionáte vidno, že sú všetci hladní po súťažiach.



Víťazné ťaženie Lukáša Zvaru zastavil v semifinále Dovičič z banskobystrickej Dukly, ale v boji o tretie miesto džudista Mladosti nezaváhal. „Veľmi som s Lukášom spokojný. Do dorasteneckej kategórie patrí prvý rok. Ťažko mu niečo vyčítať v tom prehratom zápase,“ skonštatoval Útis. Ako doplnil, v súboji o bronz zvíťazil s prehľadom.

Majsterkou Slovenska sa tiež stala Natália Gažiová (Slávia STU Bratislava), ktorá je odchovankyňou Lokomotívy Rimavská Sobota. Obohatila svoju zbierku titulov. Gažiová štartovala vo váhe do 52 kg a vo finále si poradila s Bronislavou Škorňovou (Dukla Banská Bystrica). Tá je zas odchovankyňou rimavskosobotskej Mladosti. „Natáliin prvý zápas mal veľmi krátke trvanie a vo finále zvíťazila na wazari. Máme radosť z titulu,“ reagovala Lenka Babicová, mama talentovanej džudistky.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Útisa a L. Babicovej