Vedúce Lipany pokorili Soboťanov

Kapitán R. Soboty Peter Petrán (vľavo)

Rimavskosobotskí futbalisti neuspeli na trávniku ŠK Odeva Lipany. Hráči lídra súťaže zdolali Soboťanov presvedčivo 4:1. Gól MŠK strelil Čiernohorec Miladin Vujoševič. Do streleckej listiny sa zapísal štvrtýkrát v jarnej časti. Tretia liga Východ pokračovala stretnutiami 20. kola. Zverenci trénera Eugena Bariho utrpeli tretiu prehru za sebou. V odvetnej časti súťaže odohrali už štvrtý duel vonku.

Lipany vyhrávali po prvom dejstve trojgólovým rozdielom. Skóre otvoril v 21. min Marcel Vysočan, autorom druhého zásahu bol v 24. min Popovec a tretí úder Soboťanom zasadil v 39. min Kovalčík. Na 3:1 znížil v 50. min Vujoševič. Triumf domácich spečatil v 73. min Vitovič.

Premiéru v drese Rimavskej Soboty absolvoval devätnásťročný gólman Daniel Kotrík. Ten prišiel do MŠK v priebehu jesennej časti na hosťovanie z FK Mesta Tornaľa. Je maturantom na rimavskosobotskej obchodnej akadémii. Chytal v prípravných zápasoch pred jarnou časťou. Naopak, brankár Jakub Slaniniak, ktorý počas jesene ukončil účinkovanie v rimavskosobotskom mančafte, hosťuje na jar v TJ Baník Kalinovo.

Vo farbách MŠK nastúpil iba jeden hráč z fortunaligového MFK Ružomberok. Bol ním Gabriel Halabrín. Liptáci hrali dnes popoludní zápas v Michalovciach. V piatom kole Soboťania doma remizovali s Lipanmi 1:1. Gól MŠK dal Csaba Juhász. Toho nemal v Lipanoch kouč tímu k dispozícii pre zranenie.

ŠK Odeva Lipany – MŠK Rimavská Sobota 4:1 (3:0)
Zostava R. Soboty: Kotrík – L. Lupták (64. Koóš), Petrán, Langa, Oluwaseun Japhet – Gembický, Iboš, Halabrín (82. Šoltíšik), Ľupták, Oláh (64. Varga) – Vujoševič.

Gemerčania majú naďalej 30 bodov (deväť víťazstiev, tri remízy, osem prehier so skóre 37:38). Kým po minulom víkende figurovali na šiestej priečke, po 20. kole v tabuľke klesnú. Rimavská Sobota privíta v nedeľu 9. apríla hráčov MŠK Novohrad Lučenec.

Zdroj: vobraze.sk