Václavik vstupuje do druhej sezóny vo Fortuna lige

Rastislav Václavik si bude naďalej obliekať dres MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Dvadsaťpäťročný rodák z Bakty podpísal s účastníkom Fortuna ligy novú zmluvu. S klubom predĺžil spoluprácu o ďalší rok. Hráči MFK Tatran vstúpia do nového ročníka dnešným zápasom v Dunajskej Strede. „V letnej príprave som nastupoval v základnej zostave. Myslím si, že som dobre pripravený na novú sezónu prvej ligy. Chcel by som v nej hrávať stabilne v základnej zostave a podávať také výkony, ako v závere minulého ročníka a prispieť aj k dobrým výsledkom nášho mužstva. Je ťažké predpokladať, kde sa budeme pohybovať v tabuľke. Do súťaže pribudli tri nové mančafty, celkovo nastali zmeny v kádroch jednotlivých tímov i na trénerských pozíciách,“ povedal pre vobraze.sk Rastislav Václavik. S futbalom začínal v ŠK Tempus Rimavská Sobota, ale v priebehu kariéry hájil tiež farby MŠK Rimavská Sobota.

Na poste kouča Liptovského Mikuláša sa udiala zmena. Mareka Petruša, ktorý zamieril do Tatrana Prešov, nahradil Jozef Kostelník. Ten prišiel z MFK Skalica. „Na nového trénera som si zvykol. Priniesol zase niečo nové. Väčší priestor venujeme veciam v taktickej oblasti. Keď to tím viac pochopí, bude to dobré. Káder sa dosť obmenil. Budeme hrať iným štýlom. Uvidíme, ako si to všetko sadne,“ povedal defenzívny záložník Václavik. Sedem rokov pôsobil v MŠK Žilina. V meste pod Dubňom zároveň vhupol do seniorskej kategórie. Bol mládežníckym reprezentantom.

Uplynulá sezóna bola pre Rastislava Václavika premiérovou vo Fortuna lige, rovnako to platí o Liptovskom Mikuláši, ktorý obsadil ôsmu priečku. Tatran hráva domáce zápasy v Poprade. Václavik si pripísal na konto 21 štartov a zaznamenal dva góly. „Každopádne by som si chcel navýšiť strelecké konto. Nemám ale nejaké konkrétne očakávania. V jarnej časti som sa strelecky nepresadil. Ak by bola možnosť, zobral by som si loptu ako exekútor pokutového kopu. Strieľanie gólov však nie je hlavná náplň práca hráča na mojom poste,“ povedal syn konateľa MŠK Rimavská Sobota Ondreja Václavika.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Václavika