Václavik skóroval druhýkrát na prvoligovej scéne

Rastislav Václavik

Rastislav Václavik strelil druhý gól vo Fortuna lige. Dvadsaťštyriročný stredný záložník, ktorý pochádza z Bakty, háji farby MFK Tatran Liptovský Mikuláš. V dnešnom zápase devätnásteho kola skóroval na trávniku FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Brankára Slančíka prekonal efektne hlavou v 38. minúte. Postaral sa o úvodný presný zásah v tomto stretnutí, ktoré napokon vyústilo do nerozhodného výsledku 2:2.

„Bol som aj na začiatku tej akcie, prihral som na ľavú stranu, kde spoluhráči zakombinovali. Tomáš Gerát potom pekne zacentroval a rybičkou som zakončil. Brankár domácich nemal v podstate šancu, lebo to bolo zblízka,“ uviedol pre vobraze.sk Rastislav Václavik. Priznal, že sa takto dostáva do zakončenia iba málokedy.

„Väčšinou zostávam v strede ihriska a zbieram odrazené lopty. Teraz sa tá situácia vyvinula inak, zbehol som si na hrot, pekne ma Gerát našiel a padlo mi to tam. Som tomu veľmi rád,“ doplnil. Mrzí ho však, že Liptáci v Žiari iba remizovali, hoci dvakrát viedli. „V závere zápasu sme dostali nešťastný gól zo štandardky. Stratili sme dôležité dva body,“ poznamenal.

Rastislav Václavik dal druhý gól v najvyššej súťaži, ten premiérový pritom zaznamenal taktiež do siete FK Pohronie. Podarilo sa mu to v septembrovom ôsmom kole, v ktorom absolvoval prvoligovú premiéru a zároveň ju prikrášlil gólom. Do streleckej listiny sa zapísal z pokutového kopu. MFK Tatran vtedy pokoril FK Pohronie 4:1. Ako s úsmevom poznamenal, najradšej by bol, keby proti Pohroniu hral každý týždeň. „Je to môj obľúbený súper,“ skonštatoval syn konateľa MŠK Rimavská Sobota Ondreja Václavika.

Rastislav Václavik

Na začiatku aktuálnej sezóny mal zdravotné zdravotné problémy, a tak sa rozohrával v treťoligovej Liptovskej Štiavnici, ktorá je farmou Liptovského Mikuláša. Od jedenásteho kola mal miesto v základnej zostave nováčika Fortuna ligy. „Hrávam na poste defenzívneho záložníka. Mám svoje úlohy, ktoré si plním a s tým je tréner Marek Petruš spokojný, preto nastupujem v základnej zostave. Zvykol som si na prvú ligu. Je tam vyššia kvalita, hrá sa v nej taktickejšie, čo mi vyhovuje. Takto sa mi to páči viac v porovnaní s bojovnými zápasmi v druhej lige,“ povedal Václavik, ktorý začínal s futbalom v ŠK Tempus Rimavská Sobota.

Sedem rokov strávil v MŠK Žilina. Pod Dubňom tiež vhupol do seniorskej kategórie. Bol mládežníckym reprezentantom Slovenska. Hosťoval aj v MŠK Rimavská Sobota. Asistentom kormidelníka Liptovského Mikuláša je Branislav Benko, ktorý si obliekal počas hráčskej kariéry i rimavskosobotský dres. MFK Tatran prezimuje v tabuľke na desiatej priečke. V súťaži účinkuje dvanásť celkov.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Václavika