Václavik prikrášlil prvoligovú premiéru gólom

Rastislav Václavik
Rastislav Václavik – MFK Tatran Liptovský Mikuláš

Rastislav Václavik včera debutoval vo Fortuna lige a zároveň si v nej hneď otvoril strelecký účet. Stredný záložník, pochádzajúci z Bakty, stanovil konečný rezultát zápasu MFK Tatran Liptovský Mikuláš – FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 5:1. Václavik prekonal v nadstavenom čase z pokutového kopu gólmana hostí Slančíka. Do duelu naskočil v 88. minúte.

„Nastúpil som za stavu 4:1 s tým, že si idem užiť posledné minúty zápasu. Bola to paráda. Ani sa mi nesnívalo, že prvý zápas vo Fortuna lige prikrášlim aj gólom. Navyše, bol to môj úplne prvý dotyk s loptou. Na ihrisku neboli exekútori pokutových kopov Staš a Bartoš, tak som si zobral loptu. Veril som si,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťštyriročný Rastislav Václavik. Ako dodal, penaltu premenil pred dvomi týždňami aj v drese TJ Družstevník Liptovská Štiavnica, ktorá je farmou nováčika Fortuna ligy. Vie, akou sumou prispeje do kasy. „Prvý štart ma bude stáť 50 eur a prvý gól rovnako 50 eur. S radosťou to však zaplatím do kabíny,“ poznamenal. Liptáci hrajú domáce zápasy v Poprade. Rastislava Václavika teší, že je už zdravotne fit a môže znovu hrať. „Mal som problémy so slabinami. Zabrala liečba, ktorú som podstúpil, pomohol mi klub,“ ozrejmil.

Vlani prispel k triumfu Liptovského Mikuláša v druhej lige a na svoju premiéru v najvyššej súťaži čakal do ôsmeho kola. Kvôli zdravotným problémom neabsolvoval letnú prípravu, hernú prax získaval v spomínanej Liptovskej Štiavnici. „Tri zápasy som odohral v septembri za našu farmu. Tréner MFK Tatran Marek Petruš ešte chce, aby som nabral kondíciu a bol tak stopercentne pripravený hrať od začiatku zápasov.“

Václavik začínal s futbalom v ŠK Tempus Rimavská Sobota. Sedem rokov strávil v MŠK Žilina. Pod Dubňom tiež vhupol do seniorskej kategórie. Bol mládežníckym reprezentantom Slovenska. Hosťoval aj v MŠK Rimavská Sobota.

Na poste kouča FK Pohronie skončil po šiestom kole Gergely Geri. Jeho asistentom bol v úvode ročníka Branislav Mráz. Obidvaja pôsobili v Rimavskej Sobote ako hráči i tréneri. Viac o nich sa dočítate v článku tu.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Václavika

Pôsobili v R. Sobote. Geri a Mráz budú spolupracovať v FK Pohronie – vobraze.sk