V Hnúšti kraľovalo Komárno. Volejbalistky Iskry obsadili tretie miesto

Hráčky VK Spartak UJS Komárno

V Hnúšti sa uskutočnil včera 29. ročník Memoriálu Danky Gálovej vo volejbale žien. Triumfovali na ňom hráčky VK Spartak UJS Komárno, ktoré vyhrali všetky štyri zápasy. Účinkujú v západnej skupine prvej ligy žien. Volejbalistky domácej Iskry Hnúšťa obsadili tretie miesto. Iskra sa neprihlásila do prvej ligy žien. Jej farby hájili hráčky, ktoré budú hrať za tím kadetiek, alebo odchádzajú na hosťovanie do iných klubov, alebo štartovali iba na tomto turnaji. Celkovo zanechali dobrý dojem. Družstvo viedla trénerka Michaela Murinčeková.

Hnúšťanky v úvodnom dueli prehrali so Žiarčankami 1:2 na sety. Úvodné dejstvo pritom suverénne získali, lenže v ďalšom priebehu ťahali za kratší koniec. V druhom vystúpení Iskra zdolala prešovskú Elbu 2:1, pričom zvládla dramatický tajbrejk (18:16) a potom pokorila Kežmarok 2:0. Hnúšťanské volejbalistky vo svojom štvrtom zápase potrápili komárňanské hráčky a podľahli im 1:2 na sety. V tajbrejku Iskra prehrala tesne 14:16. Ako jediná zabodovala proti VK Spartak.

Káder Iskry Hnúšťa: Katarína Mužíková, Tereza Fekiačová, Lea Javorová, Nela Michalková, Veronika Parobeková, Mária Kradláková, Ema Boľfová, Tamara Vrábľová, Kristína Svinčiaková, Kristína Sojková. Javorová a Michalková odchádzajú na hosťovanie do prvoligového Žiaru, rovnako aj Mužíková, ktorej materským klubom je MVK Poltár, vlani však hosťovala v Iskre. Boľfová bude hrávať za hnúšťanské kadetky i za tím žien Žiaru. Parobeková by mala pôsobiť v Elbe Prešov.

Druhé skončili na memoriáli Žiarčanky. Tie trikrát zvíťazili a raz prehrali. Štvrté miesto obsadili Prešovčanky a posledné Kežmarčanky, ktoré pricestovali iba so šiestimi hráčkami a všetky duely prehrali. Zápolenia prebiehali na dvoch ihriskách. Hralo sa systémom každý s každým na dva víťazné sety. V porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi turnaja bolo na ňom viac rozhodcov.

Konečné poradie: 1. VK Spartak UJS Komárno (štyri výhry – 11 bodov), 2. MŠK Žiar nad Hronom (tri víťazstvá, jedna prehra – 7 bodov), 3. VK Iskra Hnúšťa (dve výhry, dve prehry – 7 bodov), 4. ŠK Elba Prešov (jedno víťazstvo, tri prehry – 5 bodov), 5. KV MŠK Oktan Kežmarok (štyri prehry – 0 bodov).

Zdroj: vobraze.sk