V Hnúšti dominovali Liptáčky. Volejbalistky domácej Iskry skončili štvrté + foto

Družstvo VK Iskra Hnúšťa

Memoriál Michala Lumnitzera vo volejbale junioriek sa stal v sobotu korisťou hráčok ŠKM Liptovský Hrádok. Na turnaji v Hnúšti kráčali od víťazstva k víťazstvu. Hráčky VK Iskra Hnúšťa obsadili štvrté miesto. V dvoch dueloch triumfovali a trikrát ťahali za kratší koniec. Iskra sa pripravuje na účinkovanie v oblastnej druhej triede kadetiek. Na 19. ročníku tohto memoriálu zápolilo šesť kolektívov, každý hral s každým.

Volejbalistky Liptovského Hrádku kraľovali v hnúšťanskej mestskej športovej hale. Ukázali sa v najlepšom svetle. Vyhrali všetkých päť zápasov, pričom štyrikrát zabodovali naplno. Prehrali iba jeden set, a to v zápase s Krupinčankami. V drese Liptáčok sa predstavila aj pätnásťročná odchovankyňa Iskry Hnúšťa Nina Reptišová. Tá už v minulej sezóne hosťovala v L. Hrádku a zahrala si na majstrovstvách Slovenska starších žiačok i kadetiek. Teraz do ŠKM prestúpila.

Na druhej priečke sa umiestnili krupinské volejbalistky. Tie zaznamenali tri výhry a dve prehry v trojsetových zápasoch. Nazbierali jedenásť bodov. Počet bodov bolo dôležitejšie kritérium než počet víťazstiev. Tretie miesto obsadil ŠK Elba Prešov. Východniarky štyri duely vyhrali a raz našli premožiteľky. Vo farbách Prešova pútala pozornosť dvadsaťročná Hnúšťanka Veronika Parobeková, ktorá hrala s chuťou a bola oporou tímu. V Prešove hosťovala v uplynulom ročníku v prvoligovom tíme žien a bude tam pokračovať.

Iskra Hnúšťa vo svojom úvodnom vystúpení na turnaji zdolala Banskobystričanky 2:0 na sety. V tom druhom prehrala s Liptáčkami 0:2 a v treťom podľahla Prešovčankám 1:2. Hnúšťanky ďalej pokorili Lietavskú Lúčku 2:0 a prehrali s Krupinou 0:2. Nazbierali sedem bodov. Trénerom kadetiek Iskry je Igor Pasiar, ktorému asistuje Miroslava Szőkeová. Na memoriáli mal kouč k dispozícii tieto hráčky: Boľfová, Antalová, Hrušková, Brndiarová, Muránska, Sýkorová, Boldišová, Vrábľová, Z. Parobeková a Svinčiaková. Smolu mala Dominika Hrivnáková, ktorá sa pred prvým zápasom zranila.

Na piatom mieste skončili volejbalistky ŠVK Tatran Banská Bystrica, ktoré jeden zápas vyhrali. Keďže mladé hráčky OŠK Lietavská Lúčka nezískali ani set, uzatvárali bez akéhokoľvek bodu tabuľku.

Konečné poradie: 1. ŠKM Liptovský Hrádok (5 víťazstiev – 14 bodov), 2. TJ ŠK VK Krupina (tri výhry, dve prehry – 11 bodov), 3. ŠK Elba Prešov (štyri výhry, jedna prehra – 9 bodov), 4. VK Iskra Hnúšťa (dve víťazstvá, tri prehry – 7 bodov), 5. ŠVK Tatran Banská Bystrica (jedna výhra, štyri prehry – 4 body), 6. OŠK Lietavská Lúčka (päť prehier – 0 bodov).

Zdroj: vobraze.sk