R. Sobota zdolala Vranov

Rimavskosobotskí futbalisti pokorili MFK Vranov nad Topľou. Výhru domácich 1:0 zariadil dvadsaťpäťročný Nigérijčan Sodiq Aremu. Tento útočník prišiel do Rimavskej Soboty pred začiatkom sezóny na hosťovanie z Nových Zámkov. Bol to jeho prvý presný zásah vo farbách MŠK v tretej lige Východ. V nej boli na programe zápasy siedmeho kola. Zverenci kouča Eugena Bariho zaznamenali tretie víťazstvo. Trénerom Vranovčanov je Roman Lazúr, bývalý hráč R. Soboty. Pred začiatkom zápasu si jeho aktéri a diváci uctili minútou ticha pamiatku zosnulého Zdena Mareka, ktorý stál pri zrode rimavskosobotského fanklubu a pôsobil aj v dozornej rade klubu.

Tri body pre Gemerčanov zabezpečil v 32. min Aremu, ktorý ukázal v koncovke pohotovosť. Keďže však domáci nepridali druhý gól, hoci na to príležitosti mali, bol výsledok zápasu do jeho konca otvorený. Aremu už raz skóroval aj v pohári.

V zostave R. Soboty mal na striedavý štart štvornásobné zastúpenie prvoligový MFK Ružomberok – brankár Tomáš Frühwald, Viktor Úradník, David Jackuliak a Oliver Luterán. Premiéru v drese MŠK absolvoval devätnásťročný útočník Matúš Matej, ktorý prišiel na hosťovanie z Ružomberka.

MŠK Rimavská Sobota – MFK Vranov nad Topľou 1:0 (1:0)
Zostava R. Soboty: Frühwald – Úradník, Petrán, Ciprus, Oluwaseun Japhet – Juhász (74. Joao Paolo), Luterán, Jackuliak (90. Radauel Kaua), Gembický (90. Kurek), Oláh (46. Lupták) – Aremu (84. Matej).

Rimavskosobotské mužstvo si polepšilo v tabuľke a aktuálne figuruje s jedenástimi bodmi (tri výhry, dve remízy, jedna prehra so skóre 7:4) na treťom mieste. Soboťania sa predstavia v stredu 20. septembra v treťom kole Slovnaft Cupu v Medzibrode. V ďalšom kole treťoligovej súťaže pocestujú do Sniny.

Sodiq Aremu (v bielom drese) strelil víťazný gól

Zdroj: vobraze.sk