Tamáši prekonal gólmana Nórska. Slováci deklasovali severanov

Alex Tamáši (vpravo) na archívnej snímke

Hokejista Alex Tamáši prispel gólom k výhre slovenskej reprezentácie nad Nórskom. Dvadsaťpäťročný rodák z Rimavskej Soboty sa do streleckej listiny zapísal v závere druhej tretiny a zvýšil priebežne na 8:0. Brankára tímu zo severu Európy Holma prekonal pohotovo z predbránkového priestoru v 39. minúte. Na ľade ho bolo vidieť. Zverenci kouča Craiga Ramsayho deklasovali v prvom zápase na Vianočnom Kaufland Cupe v Bratislave Nórsko 9:0. Tamáši hral s číslom 25 na poste centra tretej útočnej formácie. Na krídlach mal Andreja Kudrnu a Mateja Kašlíka.

„Nebol to taký jednoduchý zápas, ako hovorí konečný výsledok. Dali sme rýchle góly a mali sme tak väčšiu pohodu. Teším sa, že sa mi podarilo presadiť. Každý gól, či už v reprezentácii, alebo v klube si cením. Teraz treba dobre zregenerovať a pripraviť sa na Lotyšov,“ uviedol pre vobraze.sk Alex Tamáši.

Tamáši nastúpil prvýkrát v národnom mančafte od májových majstrovstiev sveta (Tampere, Riga). Dnešný zásah do nórskej svätyne bol jeho piatym v reprezentačnom drese. Vlani skóroval na Vianočnom Kaufland Cupe v zápase proti Nórsku, ale gól dal potom aj Lotyšsku. Na minuloročných majstrovstvách sveta (Helsinki, Tampere) skóroval v zápase proti Taliansku. Pred nimi strelil premiérový gól v prípravnom dueli Čechom.

Aktuálna sezóna je pre Alexa Tamášiho prvou v Česku, pôsobí v extraligovom Mountfield HK Hradec Králové. Najvyššiu súťaž si na Slovensku zahral vo farbách Banskej Bystrice, Liptovského Mikuláša i HK Orange 20. Okrem dvoch majstrovstiev sveta v seniorskej kategórii účinkoval raz aj na svetovom šampionáte do 20 rokov.

Slováci nastúpia na Kaufland Cupe v piatok proti hráčom Lotyšska.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív A. Tamášiho