Suja získal majstrovský titul 

Adam Suja (Roland Fitness) sa stal dorasteneckým majstrom Slovenska v men’s physique. Táto kategória je určená pre súťažiacich, ktorí preferujú menej svalnatú, ale atletickú a esteticky atraktívnu postavu. Republikový šampionát dorastencov a masters v kulturistike i fitnes sa konal uplynulý víkend v Starej Ľubovni.

„Bola to moja premiéra v tomto športovom odvetví. V posilňovni cvičím približne 2,5 roka, a to aj počas pandemického obdobia a teraz som sa rozhodol ísť na súťaž. Chcel som sa na majstrovstvách Slovenska ukázať a odprezentovať v čo najlepšom svetle. Dúfal som však zároveň, že by som mohol vyhrať. Nakoniec sa mi to aj podarilo, takže som veľmi rád, že to takto dopadlo,“ povedal pre vobraze.sk Adam Suja. 

Adam Suja v strede

Sedemnásťročný Hrachovčan bol v minulosti džudistom, na rôznych podujatiach hájil farby TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota. „Myslím si, že som bol celkom úspešný džudista. V tom čase som posilňoval iba s vlastnou váhou. V posilňovni cvičím odvtedy, ako som začal študovať na strednej škole v Banskej Bystrici. Kategóriu men’s physique som si vybral spontánne. Je to niečo na rozhraní medzi fitnesom a bodybuildingom. Mám ambície byť úspešnejší než počas džudistickej kariéry. O pár rokov plánujem štartovať v kategórii classic physique,“ uviedol Suja. Za svoje silnejšie partie považuje chrbát a ramená. „Slabší mám stred tela, teda prsia a brucho. To potrebujem zlepšiť,“ doplnil.  

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Adama Suju, FB SAFKST