Stieranková si vybojovala zlato

Tamara Stierankova

Armwrestlerka Tamara Stieranková kraľovala na marcovom podujatí s medzinárodnou účasťou v Dolnom Kubíne. Sedemnásťročná športovkyňa z Kokavy nad Rimavicou získala zlatú medailu v pretláčaní pravou rukou (do 20 rokov). Na Visegrad junior armwrestling Grand Prix súťažila vo váhe do 55 kg. Mala dve súperky, absolvovala päť zápasov. „V úvodnom súboji som zdolala maďarskú súperku, následne som však podľahla Slovenke Eme Miterkovej, nemala som dobrý štart do toho duelu. Potom som opäť nastúpila proti Maďarke Páterovej a druhýkrát som nad ňou zvíťazila. Zabezpečila som si tak postup do finále. V ňom som musela dvakrát poraziť Miterkovú, keďže som už mala na rozdiel od nej na konte jednu prehru. Zabojovala som a podarilo sa mi ju zdolať v obidvoch finálových zápasoch,“ uviedla pre vobraze.sk Tamara Stieranková.

„Každopádne ma teší, že som zvíťazila. Nemám však rada, keď štartuje málo pretekárok a za negatívne tiež považujem, keď je nepárny počet súťažiacich,“ doplnila členka AWK Magnezit Revúca.

V súťaži ľavou rukou obsadila Stieranková (do 55 kg) striebornú priečku. Mala rovnako dve protivníčky.

Tamara Stierankova
Tamara Stieranková (v strede) so svojimi súperkami

„Najskôr som prehrala s maďarskou súperkou. V druhom vzájomnom dueli som ju ale potom zdolala. Postúpila som tak do finále, v ktorom som prehrala s Miterkovou. Má veľmi dobrú ľavačku. Jej prvenstvo bolo zaslúžené,“ povedala Tamara Stieranková. Ako poznamenala, táto súťaž bola „povinná“ pre tých, ktorí majú ambície štartovať na májových majstrovstvách Európy. „Domnievam sa, že som sa ukázala vo veľmi dobrom svetle,“ uviedla študentka Strednej zdravotníckej školy v Banskej Bystrici.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album T. Stierankovej, FB SAPR