Soboťanka sa predstavila na majstrovstvách sveta junioriek vo florbale

Florbalistka z Rimavskej Soboty Denisa Uhrinová si zahrala na majstrovstvách sveta junioriek. Tie sa konali v Katoviciach. Bola to pre ňu premiérová účasť na vrcholnom podujatí. Nastúpila v každom stretnutí, ktoré Slovenky v Poľsku odohrali. Bola to pre ňu neoceniteľná skúsenosť. Teší ju, že mohla účinkovať na takomto fóre. Tím spod Tatier dva zápasy v základnej skupine prehral (Česko, Švédsko) a remizoval s Nórskom. V súboji o konečnú piatu priečku Slovensko zdolalo Poľsko 5:4. „Dá sa povedať, že sa mi šampionát v Poľsku herne vydaril. Dala som do toho všetko, čo som vedela. Majstrovstvá sveta som začala v tretej formácii, ale už v priebehu prvého zápasu som sa posunula do druhej formácie. V nej som potom nastupovala v ďalšej časti šampionátu. Samozrejme, boli tam aj chyby, ale človek sa učí na vlastných chybách a do budúcnosti sa ich budem snažiť znižovať,“ povedala pre vobraze.sk obrankyňa Denisa Uhrinová.

Devätnásťročná odchovankyňa FBC Slovan Rimavská Sobota si oblieka tretiu sezónu dres ŠK FTC Fiľakovo. Fiľakovský kolektív účinkuje v prvej lige žien. Denisa výrazne podporuje útok, dokáže sa bodovo presadiť. „Vždy som sa chcela dostať do reprezentácie a konečne sa mi to podarilo. Pred majstrovstvami sveta som sa zúčastnila na reprezentačných zrazoch a hrala som v prípravných zápasoch. Po nich sa mi podarilo dostať až do záverečnej nominácie na svetový šampionát,“ priblížila Uhrinová.

Podľa jej slov bolo viditeľné, že slovenský florbal ešte nie je na takej úrovni, ako v niektorých iných krajinách. „Náš cieľ bolo skončiť v top trojke, čo sa nám, bohužiaľ, v Katoviciach nepodarilo. Druhý cieľ bolo umiestniť sa do piatej priečky, a to sa podarilo, takže naše očakávania sa splnili na 50 percent,“ pokračovala v hodnotení Denisa Uhrinová. Majstrovstvá sveta sa uskutočnili na prelome augusta a septembra. „Na majstrovstvách sme boli v našom kádri dve hráčky z prvej ligy žien, ale hrala som iba ja. Tá druhá hráčka sedela na tribúne ako náhradníčka.“

V minulosti hájila Uhrinová farby extraligového družstva žien Nemšovej a do najvyššej súťaže sa vrátila v prebiehajúcej sezóne. „Mala som to v pláne. Na základe striedavého štartu hrávam okrem Fiľakova aj v extraligovom FBK Harvard Partizánske,“ poznamenala. Denisa Uhrinová by veľmi rada prenikla do ženskej reprezentácie. „Chcela by som sa tam prepracovať, ale je to ťažké. Uvidím, či budem niekedy pozvaná na nejaký zraz,“ uviedla opora Fiľakova.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album D. Uhrinovej, Floorbal Frames