Soboťanka Megelová obsadila na Európskom olympijskom festivale mládeže šieste miesto

Plavkyňa Stela Megelová z Rimavskej Soboty si zabezpečila miestenku na Európsky olympijský festival mládeže. Ten prebieha od 23. do 29. júla v slovinskom Maribore. Štrnásťročná členka breznianskeho klubu Flipper postúpila do finále na 200 metrov znak a napokon v ňom včera obsadila šieste miesto. Dosiahla čas 2:19, 21 min. Stela Megelová sa už predstavila aj v zmiešanej štafete na 4 x 100 m voľným spôsobom, v ktorej sa Slovensko umiestnilo na šestnástej priečke. V plaveckom bazéne ešte zasiahne do bojov. Trénuje ju jej otec Michal Megela.

Talentovaná Stela je viacnásobnou majsterkou Slovenska. Vytvorila slovenské rekordy vo viacerých disciplínach medzi štrnásťročnými. Má na konte rovnako národné rekordy v mladších vekových kategóriách.
Megelová štartovala v júli tiež na juniorských majstrovstvách Európy, ktoré sa konali v srbskom Belehrade. Slovensko na nich reprezentovala aj pätnásťročná Terézia Horváthová z Chrámca, ktorá je členkou ŠKP Košice. Horváthová bola vlani účastníčkou Európskeho olympijského festivalu mládeže v Banskej Bystrici.

Džudistka Kristína Lili Križanová (Junior Lučenec) získala na EYOF-e v Maribore bronzovú medailu. Vybojovala si ju vo váhe do 44 kg.

Zdroj: vobraze.sk, foto: reprofo archív video SPF