Soboťanka Hanušová debutovala v extralige

Lucia Hanušová útočí v drese Pezinka

Talentovaná volejbalistka Lucia Hanušová zažila premiéru v Niké extralige žien. Osemnásťročná odchovankyňa VK Slovan Rimavská Sobota prestúpila pred touto sezónou do ŠVK Pezinok. Predtým tri ročníky hosťovala vo Volley project UKF Nitra. V meste pod Zoborom hrala v kadetskej súťaži a v prvej lige junioriek.

Prvý duel v najvyššej súťaži odohrala Hanušová v sobotu 24. septembra. Nastúpila v základnej zostave Pezinka, ktorý hostil VK Nové Mesto nad Váhom a zaznamenala aj prvé body. „Splnil sa mi sen. Do Pezinka som išla s tým zámerom, aby som si zahrala extraligu. Celkom dobre sa mi hralo v premiére, no pravdou tiež je, že som sa nevyhla veľkému stresu. Od druhého setu to však bolo už lepšie. Prejavilo sa, že ako družstvo nie sme ešte zohraté. Je v ňom veľa nových hráčok. Dúfam, že budem dostávať príležitosť aj v ďalších extraligových stretnutiach,“ povedala pre vobraze.sk smečiarka Lucia Hanušová. Nové Mesto triumfovalo 3:0.

Do ŠVK zamieril z UKF Nitra kouč Róbert Anda, ktorý pod Zoborom Luciu trénoval. „Má podiel na tom, že som prestúpila do Pezinka, kde sa práve Anda stal v lete trénerom. Zmena klubu predstavuje pre mňa novú motiváciu. Ponuku som dostala na začiatku augusta. Celú letnú prípravu som absolvovala s pezinskými hráčkami. Z Nitry sme tam pôvodne išli štyri, ale zostali sme v ŠVK napokon iba tri hráčky. V nitrianskom drese by som si najvyššiu súťaž asi nezahrala a juniorský tím UKF už nemá takú úroveň, ako to bolo predtým,“ priblížila Soboťanka Hanušová.

Vekom patrí do juniorskej kategórie. „V niektorých zápasoch budem hrávať aj za pezinské juniorky,“ poznamenala volejbalistka, ktorá vo veľmi mladom veku nastupovala za Slovan Rimavská Sobota v prvej lige žien. Neskôr svoje nadanie rozvíjala na západnom Slovensku. Lucia Hanušová študuje v maturitnom ročníku na Strednej športovej škole v Nitre, ktorá je súčasťou Spojenej školy.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB ŠVK Pezinok