Soboťania zdolali rozdielom triedy Fiľakovo

Hráči MŠK Rimavská Sobota zabodovali v siedmom kole tretej ligy Východ naplno. Gemerčania vyhrali v domácom prostredí nad FTC Fiľakovo presvedčivo 4:0. Gólový účet stretnutia otvoril v 7. min David Adeniyi Fadairo. Ten skóroval prvýkrát po návrate do MŠK. Druhý úder zasadil hosťom v 26. min Sebastián Gembický. Pred týždňom nemohol hrať v Lučenci, keďže mal trest za vylúčenie. Práve po zákroku na Gembického využil v 57. min pokutový kop Erik Ľupták. Niekdajší prvoligový futbalista rozvlnil sieť tretíkrát v aktuálnom ročníku, druhýkrát premenil penaltu. Štvrtý gól Soboťanov strelil v 84. min Gembický, pričom v tomto dueli trafil ešte aj žrď. Na konte má v prebiehajúcej sezóne dva góly v treťoligovej súťaži a jeden v pohári. K tomu už pridal aj asistencie. Počas hosťovania v MFK Zemplín Michalovce si vyskúšal najvyššiu súťaž. Sebastián pochádza z Hodejovca.

V zostave MŠK nastúpila päťčlenná ekipa z fortunaligového MFK Ružomberok (brankár Tomáš Frühwald, Matúš Malý, Alexander Selecký, Jakub Rakyta, Marko Kelemen). Do rimavskosobotského kádra pribudol srbský stopér Miloš Gardič (29), ktorý absolvoval premiéru. Na ihrisko sa dostal v priebehu druhého dejstva. Vo farbách Fiľakova nechýbal Jozef Šulek, ktorý zamieril z R. Soboty do FTC v septembri. Súčasťou základnej zostavy hostí bol aj rimavskosobotský odchovanec Máté Köböl či brankár Niko Páriš, ten pôsobil v minulosti tiež v MŠK. V závere stretnutia striedal mladík Erik Rácz, ktorý odišiel z MŠK v dorasteneckom veku.

MŠK Rimavská Sobota – FTC Fiľakovo 4:0 (2:0)
Zostava R. Soboty: Frühwald – Aleksič (81. Rigo), Petrán (70. Gardič), Malý, Selecký – Juhász (70. Oláh), Rakyta, Ľupták (82. Koóš), Gembický, Fadairo (78. Iboš) – Kelemen.

Soboťania prerušili sériu štyroch stretnutí bez víťazstva. Majú jedenásť bodov (tri výhry, dve remízy, dve prehry) a v tabuľke si polepšia. V ôsmom kole zverenci trénera Eugena Bariho privítajú doma v nedeľu 25. septembra MFK Vranov nad Topľou. Ešte predtým však v stredu 21. septembra budú v treťom kole Slovnaft Cupu hostiť prvoligový MFK Dukla Banská Bystrica.

Zdroj: vobraze.sk