Soboťania zdolali Oravské Veselé

Rimavskosobotskí futbalisti pokorili TJ Tatran Oravské Veselé. Gemerčania zvíťazili v piatom kole tretej ligy Východ 2:0. Presnými zásahmi sa na tom podieľali dvadsaťšesťročný Nigérijčan Raymond Oluwaseun Japhet a dvadsaťročný David Jackuliak. Pre obidvoch to boli premiérové góly v rimavskosobotských farbách.

Soboťanov poslal do vedenia v 15. min ľavý obranca Oluwaseun Japhet a na rozdiel dvoch gólov zvýšil po zmene strán v 50. min útočník Jackuliak. Toho vysunul do samostatného úniku Gembický. Jackuliak prestúpil v lete z MFK Dukla Banská Bystrica do MFK Ružomberok. V najvyššej súťaži má na konte šesť zápasov, pričom sa v nej strelecky zatiaľ nepresadil. Gemerčania už viac gólov nepridali, hoci si vytvorili šance.

V zostave MŠK mal štvornásobné zastúpenie prvoligový MFK Ružomberok, na striedavý štart nastúpili brankár Dominik Ťapaj a hráči Jakub Luka, Viktor Úradník i spomínaný David Jackuliak. Oravské Veselé je farmou druholigového MFK Tatran Liptovský Mikuláš.

MŠK Rimavská Sobota – TJ Tatran Oravské Veselé 2:0 (1:0)
Zostava R. Soboty: Ťapaj – Úradník, Petrán (72. Vargic), Luka, Oluwaseun Japhet – Juhász (72. Joao Paolo), Ciprus, Krištof (86. Kurek), Gembický, Oláh (46. Lupták) – Jackuliak (83. Aremu).

Rimavská Sobota má sedem bodov (dve výhry, jedna remíza, jedna prehra so skóre 5:3) a poskočila v tabuľke na siedmu priečku. V šiestom kole pocestujú zverenci kouča Eugena Bariho do Lipian. V treťom kole Slovnaft Cupu sa Gemerčania predstavia v závere septembra na pôde nováčika štvrtej ligy TJ Sokol Medzibrod.

Zdroj: vobraze.sk